Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

23/1/10

Ascó, Artur Mas i el cementiri de residus nuclears


Els tarragonins haurem d'analitzar molt acurdament a qui atorguem el nostre vot a les properes eleccions previstes per a la tardor. Els tarragonins i especialment els residents a les Terres de l'Ebre hauran de castigar severament amb el seu vot a tots aquells que no han fet res, ben al contrari, per a que el Cementiri Temporal Centralitzat de Residus Nuclears no s'instal.li a les nostres terres saturades de centrals nuclears, tres en funcionament, a més de tenir un gran complexe petroquimic, dues plantes de tractament de residus industrials i amb els dos terços de generadors eòlics existents a Catalunya, amb el deteriorament inexorable del paisatge, etc.
Llegeixo que l'Artur Mas demana als màxims responsables politics d'ERC i d'IC-V que abandonin el Govern Tripartit, al.legant que el PSOE-PSC està a favor del projecte de construir el cementiri nuclear a Ascó. Això seria el més correcte politicament parlant, peró és que la politica alguna vegada és correcte i coherent?. Per altra banda, l'Artur Mas abans de demanar res als altres partits el que ha de fer és expulsar immediatament del seu partit a l'alcalde d'Ascó (a la foto) i als regidors de CiU que li donen suport per a formalitzar la candidatura municipal per a rebre aquest repugnant cementiri nuclear. Si no pren aquesta decisió amb fermesa, Artur Mas i el seu partit també quedaran tocats.
He de dir que jo no he posat més els peus a Ascó des del moment que Joan Carranza, l'alcalde antinuclear d'Ascó, es va autoexiliar cansat i decebut. Se'n va anar a viure a la comarca de La Selva, ben lluny de la seva terra altament nuclearitzada. Joan Carranza ja fa uns anys que va morir. Estigui on estigui ara, espero que no s'assabenti del què es pretén fer a la seva terra, al seu poble per simples i sempre qüestionables motius econòmics sense tenir en compte per a res els riscos per a la salut pública i del medi ambient de la Ribera d'Ebre especialment.
Ara ens toca esperar amb paciència de sant que José Montilla convoqui eleccions, i aleshores serà el moment de passar factura, perquè els silencis còmplices tant del president com del PSOE-PSC en tota aquesta pol.lèmica nuclear, ja parla per si sol.