Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

12/1/10

Catalunya ha rebut una altra bufetada del govern d'Espanya, en aquest cas del ministre José Blanco

Des del Congreso de los Diputados els catalans hem tornat a rebre una altra bufetada del govern espanyol.
El ministre de Foment, José Blanco, ha sigut contundent: no hi haurà transferència aeroportuària al Govern de Catalunya. Era d'esperar que des d'allà, des de la Messeta, no es facin esforços per entendre qui som, que volem i cap a on volem anar. No entenen que Catalunya no necessita mainaderes, ni ningú que ens vingui a riure les gràcies o a fotre'ns el pèl que és el què acostumen a fer quan venen a casa nostra.
I deia que els catalans hem rebut una altra bofetada, perquè darrerament en rebem massa. Un nou finançament injust, insuficient i que no redueix el crònic dèficit fiscal; un traspàs de Rodalies ridicul i d'anar per casa; un Estatut que ja el van retallar i ja vurem com ens el tornen des del TC, i ara la negativa en la gestió de l'aeroport del Prat. Fins quan haurem d'anar aguantant tanta ignominia, tant de menyspreu i autoritarisme?.
Em pregunto si és així, donant-nos bofetades, com els politics de casa i els d'allà volen que els catalans no ens anem sentint cada cop més desafectats d'Espanya, tots plegats fressen un camí d'aigües tèrvoles i fangoses i la desafecció creixerà cada dia més, molt més encara que sigui com a autoprotecció i alhora autoestima que ningú ens pot trepitjar, ni permetrem que ens la trepitgin.
Trist paper està fent el conseller Joaquim Nadal davant de la prepotència de Madrid envers Catalunya, mal paper està fent el conjunt del Govern de La Generalitat.