Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

16/1/10

El Govern Tripartit de la Generalitat cínicament se'n fot del destruït Parc Natural d'Horta de Sant Joan


El conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, i el conseller d'Interior, Joan Saura, quan tindran la vergonya suficient per a presentar la dimissió dels seus càrrecs al president José Montilla?. A què espera el president, en tot cas, per cessar-los?.

Un diari de Madrid ens destapa que fins i tot l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ja va emetre un dictamen desmentint la remota possibilitat que un llamp, caigut a un pi sis dies abans de l'incendi, fos la causa del foc que va destruir gran part del Parc Natural d'Horta de Sant Joan. L'Aemet desmentia categòricament, així, l'informe que tant depressa va emetre la conselleria de Medi Ambient.

Però per si tot aixó no fos suficient, ara es permetrà l'explotació d'una mina de mineral de bauxita al bell mig del Parc Natural malgrat tots els informes desfavorables que té damunt de la seva taula de conseller, una conselleria que no se la mereix i que hauria d'abandonar avui mateix en benefici de tot Catalunya. El lloc on es vol explotar la mina es trova sota la protecció del PEIN i de la Xarxa Natura 2000. Però l'escàndol politic de Francesc Baltasar enfotent-se dels habitants de la Terra Alta, en aquest cas concret, pot arribar fins i tot a la mateixa Comunitat Europea, ja que autoritzar l'explotació de la mina va contra les directrius europees i la legalitat vigent tant a Catalunya com a l'Estat espanyol.

Si el president José Montilla no és capaç d'intervenir amb urgència per aturar aquest desgavell que va contra criteris legals, cientifics i tècnics, el conjunt de la societat tarragonina ens haurem d'aixecar tots a una contra un Govern de Catalunya que la veritat és que ni els tarragonins ni el conjunt de catalans ens mereixem.

Plega Francesc Baltasar, plegueu tu i el Joan Saura que ens fareu a tots plegats un gran favor, i de retruc també el fareu a Catalunya i de retruc també el fareu a l'agonitzant Govern de la Generalitat.