Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

7/1/10

Islamistes d'Egipte maten a cristians coptes quan sortien de l'església a la ciutat de Nagaa Hamady

Els islamistes quan no maten jueus, si poden, assassinen a cristians indefensos quan surten de les esglésies. Em vull referir al cas de l'assassinat bestial de 8 persones i de més d'una dotzena de ferits, tots ells cristians coptes, que sortien de la seva església de la ciutat Nagaa Hamady situada al sud d'Egipte de celebrar la pasqua que ells la rememoren el dia 7 de gener.
El cas de Nagaa Hamady no és ni el primer ni el quart. Als darrers mesos han mort cristians assassinats per islamistes a Indonèssia i a Malaissia, nens inclosos, alguns d'ells cremats vius ja que els islamistes havien incendiar l'església previament.
La supèrbia dels islamistes que es consideren superiors a tothom, és la causa primera i darrera d'aquests crims incomprensibles i imperdonables. La seva ignorància supina, no els permet veure més enllà que el seu fanatisme religiós, sense tenir en compte les aportacions que el poble copte ha fet al món. Citaré només un detall. Champollion va poder arribar a desxifrar els geroglifics egipcis gràcies a vocables que utilitzen els coptes i que estaven escrits a la Pedra Roseta en demòtic, geroglific i grec. Però al marge d'aquest importantissim fet històric que ens ha permés conèixer molt més a fons la vida, la cultura i la religió dels antinc egipcis, es tracta que els coptes també són egipcis, i que segles abans que arribés l'islam a aquelles terres, els cristians coptes ja existien i vivien pacificament a la terra del Nil.
Només el fanatisme, l'orgull i la supèrbia, que són filles de la ignorància, poden actuar amb aquesta brutalitat inhumana i perversa. I em pregunto: què passaria si un bon dia algun cristià europeu matés a musulmans al sortir de les seves mesquites?. Ho dic pel poc cas o escassa importància que alguns mitjans de comunicació han donat a aquests fets.
Foto: L'església copta dedicada a Sant Sergi a El Caire.