Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

14/1/10

Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, i les cortines de fum preelectorals davant de les enquestes adverses

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, com un autèntic saltimbanqui de circ de festa major, s'ha tret del barret màgic la proposta dels JJOO el 2022. L'anunci sembla que ha agafat en calçotets a tots els grups politics de l'ajuntament barceloní, un ajuntament que com tants d'altres de Catalunya ja tenen prou feina per a fer front als problemes socials de les respectives ciutats i pobles.
No entraré a analitzar la necessitat o la prioritat de que Barcelona sigui o no candidata als JJOO, perquè ni em preocupa ni m'interessa. Però és prou significatiu que Jordi Hereu surti anunciant a bombo i plateret les seves intencions precisament en uns moments en que totes les enquestes i sondejos preelectorals que s'han fet, els resultats de les quals no li són gens favorables. En una paraula, sembla que els barcelonins no estan gens satisfets del seu alcalde i de l'equip de govern de l'ajuntament.
Curiosament, també totes les enquestes assenyalen la caiguda del PSOE-PSC en la intenció de vots dels catalans, i la caiguda en picat d'Esquerra Republicana de Catalunya, partit ben present a l'ajuntament de Barcelona. Un partit, vull dir-ho, que fa cosa de sis anys que ha anat al vagó de cúa del Govern de La Generalitat. Ha anat a remolc durant els dos Tripartits, i ara que se les veuen venir resulta que són els més nacionalistes/independentistes del país, quan han callat vergonyosament durant tots aquests anys. Una ERC que s'ha vist superada i desbordada per la iniciativa de la societat civil, ara vol rcuperar el temps perdut, però ja no enganya ningú, en tot cas només als seus incondicionals.
Les cortines de fum serveixen per a ben poc, perquè si bé el fum de moment ens impedeix veure més enllà, aviat es difumina i desapareix i permet veure realment el rostre dels qui es volien amagar darrere del fum.
Al llarg d'aquest set o vuit mesos que resten per a les eleccions catalanes, veurem autèntiques sessions de teatre politic. Al temps.