Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

14/1/10

La politica catalana ha entrat en precampanya, ignorant que la societat civil ja no som primats

Si ens fixem amb cert deteniment en les declaracions que ja estant fent els politics, els del Govern de la Generalitat i els que estan a l'oposició, fàcilment ens adonarem que cap d'ells es mulla. Vull dir que tant els del CiU com els del PSOE-PSC diuen que els pactes, per a ells, queden aparcats fins conèixer els resultats de les eleccions que es faran a plena tardor d'enguany.
Doncs no. La societat civil ja és madura, més del què els mateixos politics que ara ens governen o els que ens volen governar es poden imaginar. La societat civil catalana sortosament fa mil.lenis que ha deixat de ser un grup de primats.
Ara estem en condicions de demanar, si no d'exigir, que els politics es mullin, i aixó significa que han de deixar ben clar molt abans del dia electoral amb qui pensen o no pensen pactar per a formar el nou govern. Els ciutadans tenim el dret d'exigir de la classe politica la màxima transparència abans d'anar a votar, perquè l'experiència ens ha demostrat abastament que un cop han replegat uns bons grapats de vots, pacten i repacten amb el millor postor, és a dir amb qui els dóna més parcel.letes de poder. En una paraula: entre ells es reparteixen la truita que els hem donat amb els nostres vots.
A la societat civil ja n'estem tips d'enganys i de manipulacions politiques que només beneficien les ambicions de poder. Amb els nostres vots sincers i confiats, ells en fan el que els dóna la gana emparats amb les paperetes que han obtingut de les urnes. És per aixó que tots els partits politics sense excepció han de mullar-se, remullar-se bé, durant la precampanya i la campanya electoral i dir ben clar i amb veu ben alta amb qui pensen pactar i amb qui no. Si no és així, no hi ha cap mena de dubte que les urnes que cada vegada que hi han eleccions es queden més buides, a la tardor encara s'hi quedin molt més. I insisteixo, la societat civil de Catalunya ja no som primats que actuem per mimetismes. La societat civil catalana pensa, reflexiona, observa, analitza i actua d'acord amb la seva consciència i no segons els dictats partidistes i interessats.