Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

26/1/10

L'Ajuntament d'Ascó, el cementiri dit temporal de residus nuclears i el joc politic de la puta ramoneta

Decepció i irritació és el que m'han provocat, ens han provocat, lesd paraules de l'alcalde convergent d'Ascó, Rafel Vidal, quan ha afirmat que no és qüestió de diners que aquest poble de la Ribera d'Ebre es postuli candidata per a acceptar al seu territori el cementiri temporal de residus radiactius.
I decepció per part dels politics que uns diuen que expedientaran als seus regidors, i els altres han reaccionat tard i molt malament. I en tot aquest embolic que han organitzat els partits pro nuclears, CiU i PSOE-PSC, ha entrat en joc la semàntica. Vull dir que el què realment serà un cementiri de restes nuclears se'l vol batejar com a magatzem. En el fons no hi veig la diferència. Bé, sí que n'hi una, i és que a un magatzem els productes emmagatzemats poc o molt es van renovant diàriament. En surten uns i n'entren uns altres, mentre que a un cementiri, un nínxol, acostuma a guardar cossos durant desenes d'anys. Per tant, el més adient és parlar de cementiri i no de magatzem, perquè no em crec que d'ací a 60 anys aquest magatzem nuclear desapareixerà si tenim en compte que la radiació que emetran les barres d'urani utilitzades a les centrals nuclears durarà centenars d'anys, o milers.
Està clar que ens volen enganyar, estafar, al conjunt de la població de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre molt especialment. Aquest cementiri de residus nuclears no ha rebut la resposta de rebuig que es mereixia des d'un començament pels partits majoritaris de Catalunya. Només el president José Montilla, i timidament, ha fet declaracions reclamant la solidaritat d'altres pobles i terres d'Espanya. La Federació Nacionalista no ha fet cap referència en aquest sentit, quan hauria de ser la clau de volta per a rebutjar l'esmentat cementiri. Un altre cop Catalunya ha de ser solidària amb la resta dels pobles i nacions de l'anomenat Estado Español?. Quines mesures prendran CiU i el PSOE-PSC amb els seus regidors d'Ascó que han votat a favor del cementiri, enfrontant-se amb un acord del Parlament de Catalunya que va ser contrari al projecte?.
Per què, per exemple, el Pais Basc no pot ser el receptor d'aquest cementiri?. És que els bascos no consumeixen energia elèctrica?. Els politics, potser, encara estan afectats pel sindrome de Lemoniz després de 40 anys?.
O, per què no ho pot ser Extremadura que també acull dues centrals nuclears?. Per què a les comarques de Tarragona?. Potser han confós el nostre territori amb l'abocador de Catalunya i d'Espanya?.