Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

27/1/10

Rodriguez Zapatero se l'està jugant a Catalunya, i Miguel Sebastian argumenta com un noi de primària

Si tots els pobres arguments que pot aportar el Miguel Sebastian, ministre d'indústria del govern de Rodriguez Zapatero, per a contrarestar la oposició del conjunt de la societat catalana i del mateix govern de la Generalitat al Magatzem Temporal Centralitzat nuclear, és dir-nos que Catalunya consumeix més energia de la que genera, potser que aquest ministre s'ho faci mirar.
Per la mateixa regla de tres, em pregunto, i Madrid quina energia genera, i quanta energia consumeix?. Quina energia generen València, Saragossa, Valladolid, Toledo o Bilbao, i quanta energia consumeixen?. Però encara vull preguntar-me una altra cosa. Diuen que Ascó és l'indret que està millor comunicat per carretera i via fèrria per al futur transport del material radiactiu.
I Madrid no hi està?. Precisament és la ciutat millor comunicada de tot l'Estat espanyol amb la xarxa viària i ferroviària radial que disposa. A més, les extenses terres estepàries de la Messeta castellana fan d'aquest territori un dels millors, per no dir el millor territori, per a encabir la ubicació del MTC. Miguel Sebastian ja sap que a les comarques de Tarragona tenim tres centrals nuclears en funcionament, que una quarta està tancada per un gravissim accident que va tenir l'any 1989, i que al mes de novemdre del 2008 una de les centrals d'Ascó va abocar particules radiactives que fins i tot van ser detectades a un abocador industrial situat a uns 20 quilòmetres de Tarragona?.
De Madrid poca cosa podem esperar el conjunt de tarragonins. Està clar que la nostra terra la volen consolidar com el centre generador d'energia atòmica i, a més, com l'abocador radiactiu no ja de Catalunya sinó de tot l'Estat espanyol. El president Rodriguez Zapatero se l'està jugant a Catalunya. Ell i els seus sabran el què es fan.