Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

15/2/10

El conseller d'Ensenyament Ernest Maragall, la fatiga del segon Govern Tripatit i l'EOI de Tarragona

A resultes de la polèmica que s'ha encetat al si del PSOE-PSC per les repetides i insistents declaracions del conseller Ernest Maragall i que han tingut el plè suport del conseller Antoni Castells, caldria dir-li al conseller Ernest Maragall que des de Tarragona no sabem si al Tripartit hi ha fatiga, cansament, aborriment o incapacitat politica, però el què sí que sabem els tarragonins és que patim una marginació d'escàndol per part del Govern. Nosaltres sí que estem fatigats, cansats i cabrejats.
Tarragona, l'ajuntament de la ciutat, ha tingut de demanar com qui diu per caritat un crèdit de 5 milions d'euros per a engegar les obres de la nova Escola Oficial d'Idiomes a l'antiga fàbrica de La Chartreuse, perquè des de la seva conselleria, conseller Ernest Maragall, no s'ha volgut tirar endavant el projecte. No l'han tirat endavant cap dels dos Tripartits, ni el primer ni el segon.
La història encara no s'acaba aqui, perquè els tarragonins, el conjunt de ciutadans de les comarques de Tarragona, encara estem esperant que comenci la construcció de la Ciutat de la Justicia, un projecte que s'arrossega de despatx en despatx de La Generalitat des de l'època del primer Tripartit quan Josep Bargalló era Conseller Primer. Encara estem esperant, i això que aquest imprescindible equipament judicial hauria d'atendre, per ser d'àmbit provincial, a vora 800.000 ciutadans de les deu comarques tarragonines.
També cal recordar-li que els tarragonins sí que estem farts i cansats de tants menyspreus del Govern de Catalunya expressats amb la Llei de Vegueries, per exemple, o per la manca d'interès del seu Govern per pressionar al govern de Madrid per a que es construís el pas soterrat per a vianants i vehicles a la Plaça dels Carros, projecte que fa més de quatre anys que ja s'hauria d'haver executat i encara està penjat. També esperavem que des de La Generalitat, tal i com ho fan per altres projectes que afecten a Barcelona i a l'àrea metropolitana, pressionessin a l'administració del govern socialista espanyol per a reobrir la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona que està tancada al públic des de fa més de 18 anys.
Consellers Ernest Maragall i Antoni Castells, si aquesta necròpolis hagués estat a Barcelona també estaria tancada durant 18 anys?. Podria allargar-me parlant d'altres projectes que estan penjats gràcies a la bona gestió dels dos governs, per cert socialistes, a casa nostra. No tinguin cap dubte que els tarragonins sabrem passar la corresponent factura politica quan toqui..., ben aviat, perquè nosaltres sí que estem cansats de tant de desgovern.