Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

22/2/10

El Govern de la Generalitat, el "ordeno y mando" i la greu marginació dels Ajuntaments i dels veïns

Quina autonomia tenen els ajuntaments de Catalunya?. Quin valor té per al Govern de la Generalitat la veu dels ciutadans i de les corporcions municipals?.
És obvi que al si del Govern s'ha instal.lat el lema de l'ordeno i mando, perquè els ajuntaments i veïns dels pobles i ciutats afectats pel Pla de parcs eòlics, per cert dissenyat des de despatxos de buròcrates, podran al.legar, podran estar en contra però qualsevol posició contrària als desitjos del Govern no serà vinculant.
És a dir, que encara que protestem tot considerant que les comarques de Tarragona ja generen gran part de l'energia que precisament consumeix Barcelona i l'àrea metropolitana, o al.leguem aspectes mediambientals i paissagistics, des de Barcelona faran el què els hi donarà la gana i tots a callar i a empassar-se la prepotència dels politics de torn. A ells nadie les tose.
Com que a Tarragona ja tenim tres centrals nuclears, un poligon petroquimic, refineria de petrolis, plantes de tractaments de residus industrials i el major nombre dels actuals parcs eòlics, una miqueta més ni es notarà deuen pensar des de Barcelona. Quina manca de sensibilitat politica, i quina vergonyosa prepotència!.
Només cal veure el mapa de la distribució dels parcs eòlics dissenyat, insisteixo, pel buròcrates del Govern, per observar com justament on més consum d'energia es fa, no s'ha previst construir cap d'aquests parcs eòlics, i els previstos a les comarques gironines, a les terres del conseller Joaquim Nadal, els parcs previstos seran reduïts, petits. D'escàndol i vergonyós.
Quin Govern ens governa?; quines normes i lleis s'han elaborat i aprovat que deixen totalment indefensos i desarmats als ajuntaments i als ciutadans que només poden protestar però hauran de callar sota el pes de la imposició?. I després vindran a correcuita amb les seves campanyes electorals i amb els seus discursos carregats de promeses que després no compleixen. A la tardor ja s'ho trovaran.