Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

3/2/10

Els JJOO d'Hivern 2022 i la gracieta de Jordi Hereu

L'entrada en joc d'alló que irònicament s'ha batejat com a JJOO d'Hivern 2022 Barcelona-Pirineus, de moment als barcelonins, la gracieta del seu alcalde soialista Jordi Hereu, ja els hi començarà a sortir car. L'Ajuntament de Barcelona ja destina 400.000 euros per començar a preparar el terreny estratègic, logistic, propagandistic, etc. I aquesta despesa municipal es fa o es farà properament en plena i corrossiva crisi econòmica, i amb un imparable índex d'atur que sembla que no trova aturador.
Sent una mica egoista, es podria dir que els barcelonins aguantin les gracietes del seu alcalde, però la cosa és molt més preocupant per al conjunt de la societat catalana. La qüestió no és Barcelona. La qüestió és Catalunya.
La pregunta és obligada: quan ens costarà als catalans la campanya barcelonina per a que assoleixi ser la seu d'aquests jocs d'hivern?. Quants diners, dit d'una altra manera, haurà d'aportar el Govern de la Generalitat?.
S'em pot dir que la crisi no durarà per sempre, i que quan arribi el moment tots els catalans nedarem enmig de l'abundància tot mirant com una broma pesada la crisi econòmica que ens està asfixiant col.lectivament. Malgrat tot, hem de tenir en compte que la superació d'aquesta profundissima crisi econòmica no es farà en dos o tres anys, ni de lluny. Les conseqüències de la crisi els catalans l'arrossegarem, ben bé, durant una dècada, i els diners públics no estaran o no haurien d'estar al servei de somnis de politics il.luminats i ambiciosos de poder, o per a promocions electorals personals i/o partidistes.
Amb una llei de dependència, per exemple, que fa massa temps que camina amb una cama enguixada i amb l'altra coixa, els diners públics no es poden abocar a sacs a un projecte que quasi segur que no arribarà al port desitjat.

1 comentari:

Josep ha dit...

Pitjor encara: quant costarà la campanya de promoció per a NO ser escollits?

En cas de dubte, pregunteu-li al Gallardón.