Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

1/2/10

Irena Sendler Stefan s'ha mort sense rebre el Premi Nobel de la Pau, guardó que en justicia es mereixia


IN MEMORIAM
He rebut per correu electrònic la noticia-recordatori de la mort d'Irena Sendler, l'any 2008, una dona alemanya que va salvar centenars de vides de jueus durant la II Guerra Mundial. Va morir sense haver rebut el premi que en justicia li pertanyia, i des del meu bloc, encara que un pèl tard, li vull retre un homenatge de record i d'agraïment per la seva fortalesa i valentia durant la perecució dels jueus per part dels nazis.
Irena Sendler a l'edat de 98 anys acaba de morir.
Durant la 2ª Guerra Mundial, Irena va aconseguir un permís per a treballar al Ghetto de Varsòvia com a especialista en clavegueram i lampisteria.
Però els seus plans anaven més enllà... Coneixia els plans dels nazis pels jueus (essent alemanya).
Irena treia nens amagats al fons de la seva caixa d'eines i duia un sac a la part de darrere de la seva camioneta (per a nens més grans). També duia a la part de darrere un gos al qui va ensinistrar per a bordar als soldats nazis quan sortia i entrava del Ghetto. Val a dir, que els soldats no en volien saber res del gos i els ganyols del gos ocultaven el soroll que poguessin fer els infants. Mentre va estar fent això va aconseguir treure d'allà i salvar 2.500 infants.
Els nazis la van enxampar i li van trencar les dues cames, els braços i la van apallissar brutalment.
Irena mantenia un registre dels noms de tots els infants que va salvar i l'amagava a dins un pot de vidre enterrat sota un arbre al seu jardí. Després de la guerra, va intentar localitzar els pares que poguessin haver sobreviscut i fer retrobar les famílies. Bona part havien els havien dut a la cambra de gas. Aquells infants als que havia ajudat van trobar cases d'acollida o van ser adoptats.
L'any passat, Irena va ser proposada per a rebre el Premi Nobel de la Pau... Però no va ser seleccionada. El premi se'l va endur Al Gore, per unes diapositives sobre l'Escalfament Global...
És ben cert que el premi no sempre se l'endú qui més se'l mereix.
Foto: Fèretre d'Irena Sendler envoltat de corones de flors abans de ser definitivament sepultada el mes de maig del 2008.