Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

17/2/10

La politica catalana i espanyola és un podrimener i és la única responsable de la desafecció politica

Els escàndols de pressumptes corrupcions que esquitxen als partits politics, Gürtel, Pretoria, Millet-Montull, els casos de les Ïlles Balears o ara el finançament irregular d'Unió Democràtica de Catalunya, et; la vergonyosa baixada de pantalons del conseller Ernest Maragall que amb 72 hores, només amb 72 hores, ha renegat de les pròpies declaracions, o el vot del PSOE-PSC al Congrés de Diputats de Madrid contrari a la intervenció més activa de la Generalitat de Catalunya en la gestió de l'aeroport del Prat, han afartat, decepcionat i cabrejat a l'electorat molt més, encara, del que ja hi estavem.
Si a tot aquest regitzell de despropòsits escandalosos politics hi afegim la incapacitat manifesta d'uns governs per a resoldre els gravissims problemes de la crisi econòmica i del creixent nombre d'aturats, i la vergonyosa incapacitat dels politics, els que governen i els que estan a l'oposició, per a plantar cara amb rigor i seriositat a la crisi, és més que evident que fins i tot els ciutadans més compromesos i que anem a votar quan ens toca, ens replantegem si d'ara en endavant valdrà la pena tornar al col.legi electoral.
A qui, i per què?. Miris cap a on miris, analitzis la situació per qualsevol dels punts cardinals del país, només veus incapacitat politica, pressumptes corrupteles en majúscules, utilització arbitrària dels vots per part dels partits, de tot els partits, i picabaralles i enfrontaments entre ells. I no es barallen per a resoldre els problemes que realment afecten als ciutadans, no. Es barallen per veure quants vots es poden esgarrapar uns als altres per a empoltronar-se al poder tants anys com sigui possible.
Avui s'està fent un teatral debat al Congrès de Diputats a Madrid, per tractar diuen la situació econòmica. El debat no s'ha acabat en el moment en que escric aquest apunt, però m'atreveixo a assegurar que un cop hagi acabat tot quedarà igual, i ells tots contents. Una sessió més de diàleg de sords. Desprès que els politics, tots sense excepció, no es tornin a preguntar el perquè els catalans ens hem allunyat dels politics. Només ells en són els responsables directes de la creixent i imparable desafecció politica de la societat.