Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

13/2/10

L'islamisme és per al comunisme la darrera oportunitat per a lluitar contra el capitalisme mundial

Darrerament he enllaçat al meu bloc un nou webloc Entre dos Tierras per considerar-lo força interessant. El darrer post que està penjat el reprodueixo a continuació perquè és molt clarificador del perquè determinats sectors anomenats d'esquerres i antisistema se senten tan atrets per la radicalitat de l'islamisme. Aquest és el text:
"Desde fà més de tres anys, gràcies als meus estudis de doctorat, tinc l´ocasió de parlar setmanalment amb un gran investigador, amic i pròximament doctor, el meu col.lega Pepe, una veritable enciclopèdia amb cames de qualsevol tema. Escoltar-lo parlar de la història de Bizanci o de qualsevol altre tema és un veritable plaer pel seu discurs perfectament estructurat i amanit amb gran cantitat de dades i de referències bibliogràfiques. El seu tema d´investigació a la tesi tracta sobre la fi del món antic a l´Orient i abarca el següent arc cronològic: desde la mort de Justinià I (565) fins a la caiguda d´Alexandria en mans del general àrab Amr a l´any 642.
De fet, el nostre interés comú per la història del món mediterrani i del Orient Mitjà tant medieval com a actual ens ha permès parlar en moltes ocasions de molts temes: els inicis de l´expansió Islàmica, el paper jugat per l´Imperi Bizantí en la defensa del Mediterrani Occidental un cop que el gobernador de Damasc, Mu´awiyah, aconsegueix crear una flota potent per a fer-se amo del "Mare Nostrum" e imposar així una nova "Pax Islàmica" i també de molts altres temes d´actualitat com la crisi del nacionalisme árab i l´auge del islamisme a les darreres dècades tant al món àrab-musulmà com a Europa i Occident en general. Sobre aquest darrer tema, recordo que un dels primers cops que en vam parlar, fà més de tres anys, em va dir que hi havia una aliança tàcita però mai reconeguda obertament entre vàries corrents d´extrema esquerra i els fonamentalistes islàmics per a continuar la seva lliuta contra l´"Imperialisme", contra el capitalisme i contra els valors de la democracia occidental, considerats com a corruptes e incapaços d´acabar amb les desigualtats per totes dues corrents.
No recordo les seves paraules textuals però si la seva idea de fons: unes corrents d´extrema esquerra derrotades amb la fi de la Guerra Freda i en procés de reciclatge ideòlogic (ecologistes, feministes radicals, antiglobalitzadors, neocomunistes...), sense un projecte alternatiu clar que pugui ser una oposició seriosa al proyecte liderat pels EEUU basat en el liberalisme tant econòmic com polític, no veuen malament una aliança "contra natura" amb l´Islamisme pel caràcter "tercermunista" i "antiimperialista" que aquesta ideologia té a l´Àfrica, a l´Orient Mitjà o a l´Àsia Central.
D´acord. Ho reconec. D´entrada em va sobtar. Clar, un, en la seva inocencia, pensa: Com pot ser posible que l´esquerra, la gran defensora del laicisme (al menys a Espanya) durant bona part del segle XX vulgui aliar-se amb els fonamentalistes islamics, defensors d´implantar una moral pública i privada extreta d´una lectura literalista de llibres del segle VII? Tanmateix, en els darrers anys he hagut de donar-li la raó. Als exemples em cenyeixo. Quants cops no heu vist en mitjans d´esquerra (més o meys alternatius) una justificació dels taliban, o dels residus islamistes d´Al-Qaida a l´Irak (tot i que la majoría d´actes terroristes estan dirigits contra civils) amb l´excusa de l´ocupació nordamericana? Quants cops no heu vist col.lectius d´esquerra o pacifistes donant suport tàcitament al Hamas o al Hezbollah amb l´excusa de l´Internacionalisme i del suport al poble palestí? Quants cops alguna feminista radical no ha defensat el burka o el niqab amb el pretext d´un multiculturalisme mal entès? Doncs bé, un últim exemple d´aquesta postura dogmàtica i errònea (des del meu humil punt de vista) el trobem a França, on el partit anticapitalista del carter Trojkista Olivier Besancenot presentarà una jove candidata amb burka a les eleccions regionals del mes que ve com a suposada mesura de protesta per la llei de prohibició d´aquest vestit femení aprovada pel govern d´en N. Sarkozy. Precisament, sobre tots aquests temes, us recomano la lectura d´un
genial article del professor Joan B. CUlla al dari El País".

L'enllaç al bloc ENTRE DOS TIERRAS ÉS http://jaume-al-sud.blogspot.com/


2 comentaris:

Jaume ha dit...

Moltes gràcies! seguidament t´afegeixo a la meva llista de blogs. Salutacions!

xavier ha dit...

Gràcies per la teva atenció. Quan vaig conèixer el teu bloc, que em va agradar molt, el vaig penjar a la meva llista de blocs. Salut i endavant.