Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

24/3/10

Anticatalanisme i Antisionisme per Jaume RenyerLa web Tribuna.cat, en data del passat dia 22, publicava la ressenya del llibre de Jaume Renyer que sota el títol Anticatalanisme i antisionisme ha editat l'Editorial Duxelm. Així comentava Tribuna.cat el llibre de'n Renyer: "L'editorial Duxelm acaba de publicar el llibre Anticatalanisme i antisionisme, avui de Jaume Renyer prologat per Joan B. Culla, un llibre sobretot valent però també necessari a una societat com la catalana, acomplexada per la problemàtica a l'Orient Mitjà i la malaltia proarab de l'espanyolisme. I tanmateix, dirvalent no hauria de ser necessari a una societat plenament democràtica, perquè els arguments israelians i els palestins haurien de poder-se exposar de manera igualitària i normalitzada.Amb aquest monogràfic, l'autor analitza les causes profundes que provoquen l'antisionisme a Catalunya, i estudia com, des de l'extrema esquerra fins l'ultradreta, es comparteix i s'instiga l'odi contra l'Estat d'Israel. Estem davant, doncs, d'una obra imprescindible per reconèixer les arrels comunes que presenten l'anticatalanisme i l'antisionisme, i la manera com aquest sentiment és manipulat per bona part de l'espanyolisme més visceral per coartar els drets i les llibertats nacionals dels catalans".
Mai, des de fa segles, Catalunya s'havia expressat i manifestat tant antisemita com ho està fent en el darrers anys, fins i tot politics que han ocupat i encara ocupen responsabilitats de govern, s'han mostrat explicitament antisemites sense cap mena de rubor, al contrari.
Curiosament, algunes Ong's que reben substancials aportacions econòmiques (en diuen subvencions) de La Generalitat, concretament de l'àrea de Relacions Institucionals, sembla que no tenen altra feina ni cap altra finalitat humanitària que promoure l'antisemitisme tot rient les gràcies als col.lectius musulmans que ens estan envaint i que sempre van, pobrets, de víctimes per la vida.
La sortida al carrer del llibre de Jaume Renyer és molt oportuna, ja que només falten 29 dies per a la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya. Una jornada dedicada a l'exaltació del llibre per excel.lència, i que molt bé por ser un motiu més, a banda de l'interessant contingut, per a comprar Anticatalanisme i Antisionisme. Penso que fins i tot se li podria obsequiar amb un exemplar als politics d'ICV-EUiA.