Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

11/3/10

Catalunya és diferent - Catalonia is different - Katalonien ist anders - La Catalogna è diversaMés de 100.000 catalans han tornat a passar, per tercer dia, una nit gèlida, fosca, carregada d'impotència i de ràbia tot preguntant-se com pot ser que a plè segle XXI una nevadeta tipica de la Mediterrània els hagi castigat d'aquesta manera.
Segur que es deuen preguntar, com em pregunto jo mentre escric aquest post, que ¿com és possible que moltes torres de suport de cables de mitja tensió s'hagin doblegat i caigut com si fossin torres de paper per una nevada que ha sigut molt menys intensa que la que vam patir l'any 2001?. És que són torres fetes de pasta de full?.
De quin material estan fetes aquestes torres?. Perquè, continuo preguntant-me: com és que a Alemanya, Polònia, Txequia, Russia, Escandinavia, etc, que suporten nevades incomparablement molt més intenses i severes les instal.lacions elèctriques es mantenen en peu?.
Anys enrere, quan va començar el boom turístic es deia en pla més aviat sarcàstic que España es diferente, i a aquestes alçades també podem afirmar i Catalunya també ho és.
El més trist i alhora enervant és haver constatat la manca de sensibilitat del Govern de Catalunya negant-se a assumir les responsabilitats, que en té i moltes, en tot aquest desgavell. És deconcertant que el president José Montilla hagi comentat que les queixes són mínimes i procedeixen de sectors urbanites. Ja ho hem trobat. Resulta que quedar-se sense calefacció durant tres dies, i les que seguiran, és cosa d'uns quants, i això que s'hi han quedat masies, urbanitzacions, pobles i viles ben allunyades dels urbanites barcelonins i àrea metropolitana. Aquests sí que són urbanites però no es van quedar a les fosques. Tot plegat molt desencisador, i perquè no dir-ho, molt cabrejador. La fredor gèlida del Govern davant del problema no té explicació.
* Què passaria si al Palau de la Generalitat i al Parlament de Catalunya els politics tinguessin de treballar sense calefacció, sense llum ni micròfons, ni ordinadors durant més de tres dies consecutius?. També es moririen de fred com la dona d'Ultramort, o s'intoxicarien pels fums del foc per a fer front al fred com ja està passant per les terres gironines?.