Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

28/3/10

Hagadà de Pesaj, la Pasqua del poble jueu que se celebrarà en mig de l'odi incontrolat del món àrab


Demà al vespre els més de 13 milions de jueus d'arreu del món celebraran el Seder Pesaj, la Pasqua Jueva, que rememora la sortida del poble hebreu de l'Egipte faraònic.
Enguany, peró, els dies de festa ja es veuen enterbolits pels actes terroristes de Hamàs que en els darrers dies han disparat contra el territori d'Israel més de quaranta cohets Kassam matant un treballador, ferint-ne d'altres i causant danys materials. També aquest Seder Pesaj coincideix amb la Conferència de la Lliga Àrab que s'ha convertit en un forum antijueu per antonomassia. Amenaces, peticions de càstics contra Israel, etc, és la tònica d'aquest galliner que acostuma a ser senpre la conferència de la Lliba Àrab, i que es fa a la ciutat de Sitre (Libia).
També conicideix amb la mala educació i manca de diplomàcia demostrada pel Barak Hussein Obama quan fa uns dies va rebre amb fredor al cap del govern israelià Benyamin Netayahu a la Casa Blanca. També coincideix amb les protestes indiscriminades dels islamistes radicals de Cisjordània provocant tot sovint enfrontaments amb les forces de seguretat d'Israel, tot fent crides per a una tercera intifada.
Pel que es veu ni a Cisjordània ni a Gaza la gent no deu treballar, perquè sempre estan o bé disparant cohets contra territori israelià, o bé intentant segrestar soldats del Tsahal o bé llençant pedres i altres objectes contra els soldats d'Israel, o excavant túnels a la frontera amb Egipte. M'imagino que com que Europa i Occident en general ja els hi donem subvencions a dojo, ja es poden permetre organitzar algarabies i conflictes.
Tot i això que tota aquesta gent no es preocupi, perquè el poble jueu al llarg de la seva dilatadissima història se n'ha sortit ben airós de situacions molt més dificils i perverses.
Malgrat tot, el poble jueu està preparat per a la celebració de la Pasqua. Pesaj Sameaj.