Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

1/3/10

Javier Solana, a ESADE, ha advertit dels perills de desoccidentalització que es palpa arreu d'Europa

L'ex cap de la politica exterior de la Unió Europea, Javier Solana, ja va advertir fa unes setmanes des de la tribuna d'ESADE del procès de desocccidentalització que es detecta arreeu d'Europa i d'Occident en general.
Solana ho va dir durant la presa de possessió del seu nou càrrec com a president del Centre per a l'Economia Global i la Geopolitica d'ESADE. A l'acte, que també hi era present l'ex president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, es va posar damunt la taula el ràpid procés de canvis que de moment sembla que ningú en faci gaire cas, però que està aqui, ja que el problema no radica solament en la crisi econòmica, demogràfica i politica, sinó que està en joc el conjunt de valors que Occident ha anat guanyant i consolidant com per exemple la democràcia i les llibertats individuals i col.lectives.
L'entrada en el joc politic espanyol d'un partit de caràcter netament islàmic, Renacimiento y Unión, ja ha disparat les alertes socials d'arreu de l'Estat espanyol i també, com no podia ser d'altra manera, de Catalunya. És de suposar que el govern de Zapatero haurà estudiat molt detingudament els estatuts d'aquest nou partit, i que sense cap mena de subterfugi semàntic ni de cap altra mena, Renacimiento y Unión es comprometi a respectar el sistema democràtic que tot Occident ens hem guanyat a pols, com també haurà de respectar la igualtat entre home i dona i condemnarà tota mena de discriminació sexista, de religions i culturals.
En definitiva, que són ells qui s'han d'adaptar a la nostra cultura, tradicions i tarannà, i no a la inversa, dintre del més estricte respecte mutu.