Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

1/3/10

La consulta del 28-F demostra el cansament social

Les consultes per a la independència de Catalunya que es van fer ahir, 28-F, són un baròmetre de com els catalans estem cansats dels politics, i de com els darrers enfontaments interns de Reagrupament i la divisió entre els difenets moviments independentistes desanimen al més pintat.
Si a més hi afegim l'oportunisme brut i manipulador d'Esquerra Republicana de Catalunya en tot aquest affaire, i les politiques ambigües i interessades de CiU, ningú s'ha de sorprendre del baix nivell de participació i d'entusiasme social entre les consultes del 23-D a les fetes ahir, 28-F.
Esquerra Republicana, ja ho he comentat diverses vegades del del bloc, va començar a pujar al carro quan va veure que les iniciatives populars s'avançaven i tiraven pel dret sense tenir en compte als politics, ni a ERC. I és que el cas d'ERC és d'escàndol i ignominiós. Ha governat amb dos Tripartits i en cap moment va fer cap gest per a promoure cap consulta per a la independència, fins i tot va votar en contra al Parlament juntament amb la resta de partits, quan es va demanar que els parlamentaris votessin a favor de les consultes. ERC s'ha trovat molt còmode tastant poder durant set anys compartint Tripartits. Només s'ha bellugat quan ha vist que l'independentisme el marginava i emprenia el seu propi camí promovent les consultes. S'ha vist forçada a jugar el trist paper de comparsa.
Tot això fa que molts catalans hagin preferit quedar-se a casa o bé anar-se'n de passeig aprofitant el relatiu bon dia que va fer ahir després de dies i setmanes de pluges i de cels coberts, desmotivats i desmoralitzats per la mateixa politica i pels politics que Catalunya no es mereix. Falten pocs mesos per a la convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya, i si la globalitat de l'independentisme català no és capaç de presentar una alternativa engrescadora i que mereixi plena confiança, molts catalans tiraran, tirarem, la tovallola i ja s'ho faran tots plegats.