Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

31/3/10

L'Estatut de Catalunya, el tuf insuportable que fa la politica i el dictàmen del Tribunal Constitucional

Es podria dir que d'aquell Estatut de Catalunya que, si no recordo malament, els catalans vàrem votar el dia 1 de novembre del 2006, molts de nosaltres ja ni en fem cas. Han passat tres anys i mig des de l'aprovació d'aquell text inicial que abans d'anar al Congreso de los Diputados els socialistes de Madrid el van ribotar, retocar i malmetre.
Ara el Tribunal Constitucional ens té massa cansats i aborrits com per estar pendent de les seves dèries, discusions internes i picabaralles entre ells. I a més ens surten els politics, com els Herrera d'ICV-EUiA tot preocupat per si la sentència que en realitat només esperen els politics i poca gent més, es farà o no pública abans de les eleccions catalanes de la tardor. Quina por tenen els politics, fins i tot la vicepresidenta Fernandez de La Vega, pel que fa a l'oportunitat o no de que la sentència del TC es faci pública abans o després de les eleccions?. Insisteixo. Es creuen uns i altres que l'electorat variarà les seves intencions de vot o la determinació d'abstenir-se per això?.
Donaré una idea a aquests politics tant il.luminats que tenim. Ja que darrerament els mitjans de comunicació i les organitzacions internes dela partits sembla que els hi ha agafat la febre de les enquestes i dels sondejos d'opinió, podrien fer-ne una preguntant als catalans si els preocupa molt o poc l'Estatut que pugui sortir de la seu del TC, i si esperen que amb l'aprovació definitiva del text, retallat i retocat està clar, els problemes de Catalunya es resoldran.
Preguntin, preguntin a l'opionió pública si el tema de l'Estatut els fa perdre el son o si els neguiteja molt, i comprovaran que els politics caminen per una vorera i els ciutadans per l'altra i, a més, en setit contrari.
L'assumpte del text de l'Estatut està tan podrit i remenat, que ja fa massa tuf com per a que la majoria de ciutadans encara siguem capaços de conservar un bri d'esperança i de confiança. Tot plegat acabarà com el rosari de l'aurora, i aqui pau i allà glòria.