Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

14/4/10

El XXI Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona es farà entre els dies 6 i 10 de juliol

Cinc pirotècniques participaran al XXI Concurs Internacional de Focs Artificials "Ciutat de Tarragona" entre els dies 6 i 10 del proper mes de juliol. Tres d'aquestes empreses són de l'Estat espanyol i les altres dues son d'Itàlia i del Canadà, tot i que en total s'han presentat una quinzena d'empreses pirotècniques.
Aquest serà l'ordre de les cinc pirotècnies per disparar els castells de focs artificials des de la Punta de la Platja del Miracle, un magnifica paratge de la ciutat que ja va ser elogiat per l'arquitecte català Antoni Gaudí:
Dia 6 de juliol: L'empresa gallega Penide, d'A Coruña, serà la que encetarà el concurs. Va ser fundada l'any 1920 i serà la primera vegada que participa al concurs de Tarragona.
Dia 7 de juliol.- El segon dia la protagonista serà l'empresa valenciana Pirofantasia, de Burjassot, empresa que forma part de la saga de la familia Caballer, i que ha obtingut diversos premis en altres concursos.
Dia 8 de juliol.- L'empres Vulcano, de Villarejo de Salvanes (Madrid) serà la tercera en disparar el castell de focs. L'empresa ha obtingut diversos premis a concursos fets a Madrid, Burgos Blanes i Valladolid.
Dia 9 de juliol.- L'empresa Apogée de Montréal, Canadà, podria donar una sorpresa ja que porta el bagatge d'haver obtingut el primer premi en la Pyronale de Berlin del 2008, i a Nuit de Feu de Chantilly. L'empresa fou creada pel prestigiós pirotècnic de Québec, Aalain Carbonneau.
Dia 10 de juliol.- El cinquè i darrer participant del concurs serà l'empresa Martello de Rovigo, Itàlia, que ja va guanyar el concurs de Tarragona l'any 1997. L'empresa va ser fundada l'any 1921 per Giovanni Martarello i ha guanyat un total de 10 concursos internacionals.
El guanyador del concurs s'emportarà un premi de 9000 euros a més de ser la responsable de tots els focs artificials de les festes de Santa Tecla i participarà a la Villa de Bilbao-Bilboko Hiria de 2011.
Tarragona té una llarguissima tradició pirotècnica. L'any 1383 la ciutat ja tenia fabricants de voladors de foc grec a càrrec de droguers i especiers de la ciutat, i s'utilitzaven normalment durant la festa major de Santa Tecla que se celebren des de l'any 1321.