Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

3/4/10

La basílica de Santa Sofia i la catedral de Cordoba, o la cara i la creu del cristianisme i de l'Islam


Els musulmans austríacs que fa quatre dies van provocar un conflicte socioreligiós a l'interior de la catedral de Còrdoba han quedat en llibertat amb càrrecs.
Tot i haver demanat disculpes per haver intentat resar a l'estil musulmà a l'interior d'un temple catòlic, a aquesta gent, als musulmans d'arreu del món i especialment als qui s'han entestat en viure a Europa, se'ls hi han de fer algunes puntialitzacions històriques.
Anem per parts.
1.- El món musulmà ha de recordar que l'imperi otomà es va apoderar de la basilica cristiana ortodoxa de Santa Sofia i la van convertir en mesquita, i molts anys després es va reconvertir en el museu d'Istambul. La basilica de Santa Sofia, d'arquitectura netament biçantina del període de Justinià, segle VI e.c., va complir amb les seves funcions de temple cristià durant 916 anys initerromputs des de la seva construcció a partir de l'any 537 e.c.
2.- Pel que fa a la tan manipulada antiga mesquita de Còrdoba, i a la que els musulmans aspiren a reconvertir altra vegada en mesquita, cal recordar que els invasors islàmics procedents del nord d'Àfrica que van invadir la quasi totalitat de la Peninsula Ibèrica en uns moments de clara decadència del regne visigod, van construir a mitjans del segle VIII e.c., la mesquita cordobesa on ja hi havia una basilica cristiana visigoda. És a dir, que els moriscos ja van aprofitar les bases d'un terreny sacralitzat per aixecar la mesquita.
3.- Cal recordar-los, també a aquesta gent tant intransigent i que intenten manipular la història sempre en benefici propi, que aquesta mesquita construïda al segle VIII només va complir les seves funcions de centre religiós islàmic poc més de 300 anys, ja que a partir de l'any 1236 (segle XII) ja es va bastir la catedral cristiana aprofitant l'antiga mesquita igualment com van fer els moriscos amb el temple visigod amb anterioritat.
4.- Dit tot això, em segueixo preguntant quins drets tenen els musulmans que viuen a Espanya en reivindicar aquella antiga mesquita quan abans i després era i és temple cristià?. Perquè de la mateixa manera el món cristià, i per la mateixa regla de tres, estaria amb el seu dret històric i sentimental de reclamar la mesquita-museu d'Istambul ja que fou una basilica cristiana durant 916 anys i no 300 com ho fou la tan remenada mesquita de Còrdoba.
5.- També cal preguntar-los a aquesta gent quan pensen parlar de les seves obligacions amb la societat que els acull, perquè sempre estan exigint i demanant drets. Sembla que només tinguin drets i cap obligació començant per respectar la nostra idiosicràssia, la nostra cultura, etc.
6.- L'entel.lèquia de l'Andalus que se la vagin guardant a la butxaca, perquè com a poble invasor i foràni que va ser de la Peninsula Ibèrica durant l'Alta Edat Mitjana, de la mateixa forma van anar sent expulsats a partir del primer milèni de l'e.c.
7.- Què dirien els musulmans si ara l'Occident cristià reclamés Santa Sofia per a tornar-la a utilitzar com a temple cristià?.