Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

17/4/10

La concentració de diòxid de nitrògen a Europa, i que afecta a l'àrea metropolitana de Barcelona

EL TEXT INDICATIU

Cercant per algunes webs relacionades amb la temàtica climatològica i meteorològica, de la qual en sóc aficionat, m'he topat amb el mapa que he penjat encapçalant el post on es pot veure clarament les grans concentracions de diòxid de nitrogen a l'atmosfera, especialment del nord i centre d'Europa.
De ben segur que al marge de la pol.lució habitual que hi pugui haver per aquelles latituds europees, l'efecte del volcà d'Islàndia ajuda, i molt, a l'elevat índex que s'observa al mapa.
Peró, mirant-lo amb atenció, es pot observar una tanqueta de contaminació de diòxid de nitrogen precisament on està Barcelona. M'ha cridat especialment l'atenció aquest fet, després que en els darrers dies TV3 des del programa de Josep Cuní, Mati de TV3, ha tractat amplament el problema de la contaminació de Barcelona i de l'àrea metropolitana. Serà qüestió que el Govern de la Generalitat, ajuntaments de Barcelona i dels municipis veïns s'apliquin amb rigor, serioditat i urgència per a estudiar la fòrmula o fòrmules per a reduïr dràsticament el problema. Ens hi va la salut.

ADDENDA.- El mapa s'actualitza aproximadament cada 24 hores, i al tractar-se d'un mapa que s'actualitza atomàticament, les taques que indiquen les concentracions d'NO2 puguin desapareixer temporalment o bé es modifiquin.