Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

16/4/10

La riota del Tribunal Constitucional i l'Estatut català

Avui, que amb aquest apunt hauré penjat al bloc un miler de posts, avui que tothom esperavem la gran sentència del Tribunal Constitucional que té no sé quants membres caducats i que ha fet que el mateix president José Montilla hagi alterat la seva agenda oficial pendent d'una sentència que no ha arribat, avui, dic, tinc ganes d'enriure-me'n d'aquest tribunal que porta tres anys i mig discutint un text que mai s'hauria d'haver discutit ni qüestionat i que és molt qüestionable la seva legitimitat donada la seva composició.
És la riota pública, el hazmerreir que diuen per allà, per per les amples i aspres terres de Castella. Aquesta insultant situació pel que fa al poble i a la nació catalana, és l'exponent definitiu per a que Catalunya doni les passes que siguin necessàries per a superar la Catalunya autonòmica, la Catalunya estatutària per a avançar sense temors i amb molta ambició i sentit de la responsabilitat nacional cap a la plena i total independència de la nostra pàtria catalana.
Hem de superar d'una vegada la Catalunya de les autonomies, i al marge del que un dia o altre decideixi aquest tribunal, caminar sense vacil.lacions pel camí de la llibertat nacional. Ells, Espanya, no ens volen lliures. Ens volen lligats de cap i de peus per a continuar xuclant-nos la sang i els diners, la paciència i la bonhomia que ens és propia, i d'això se n'aprofiten des de fa 500 anys, no 300. És massa temps aguantant la supèrbia d'aquesta gent.