Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

28/6/11

Tarragona recorda la Guerra del Francès 1811 - 2011

Avui, a 2/4 de nou del vespre, ofrena floral en record dels herois tarragonins
Tarragona Ràdio tarragonaradio ens informa de l'acte de clausura dels que s'han anat fent aquests darrers dies a la nostra ciutat en memòria dels milers d tarragonins que foren massacrats immericordiosament per les tropes napoleòniques fa just dos-cents anys. Uns tres-cents timbalers recorreran el centre urbà de Tarragona fins arribar al Pla de la Seu, indret on es va lliurar la darrera batalla contra els francesos abans que la ciutat fós sotmesa per les tropes comandades pel sanguinari general Suchet. Durant i desprès del setge a Tarragona van morir durant la batalla i posteriorment represaliats uns 11.000 habitants de la ciutat.

Tots els tarragonins que es trobin als voltants de 2/4 de nou del vespre passejant pel centre de la ciutat, es podran afegir a la desfilada als quals se'ls lliurarà una espelma que al final del recorregut seran dipositades a les escales que donen accés al Pla de la Seu (de la Catedral Basilica Metropolitana i Primada).
Heu ací la gran diferència entre els tarragonins de l'època i els reusencs del 1811. Mentre Tarragona sagnava pels quatre costats i la població va quedar reduïda dràsticament, temps abans els de Reus sortien en procesó a les afores de la ciutat encapçalant la comitiva les autoritats locals per a rebre sota pali al general Suchet.
No en debades, Reus mai ha dedicat ni un simple monument en record d'Agustina d'Aragó, filla de Reus, que va plantar cara als francesos a la ciutat de Saragossa. La història és la història, ens agradi o no.
Addenda: Descoberta inesperada d'un miler de monedes dels anys 1810-1811 a la Part Alta de Tarragona: tottarragona.cat.
Enllaç: lavanguardia.

1 comentari:

Carlos - diseño de paginas web ha dit...

Tarragona és una ciutat, però no sabia que s'amagava aquesta gran història-hi.
Carlos