Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

20/7/11

Israel mai pot retornar a les fronteres de l'any 1967

Si Israel retornés a les fronteres prèvies a la guerra del 6 dies del mes de juny de l'any 1967, seria un suicidi per a l'Estat d'Israel. Cap politic, cap primer ministres de cap pais o nació, cap organització sociopolitica ni cap mena de col.lectiu d'aquests que organitzen escarafalls antijues cada dos per tres, pot demanar ni menys exigir el retorn a les fronteres israelianes del 1967.
 Fa 44 anys, si Israel no hagués reaccionat a temps i els serveis d'inteligència israelians no haguessin estat atents, molt atents a la tradicional mala fe i traïdoria dels àrabs, ara no estariem parlant d'una guerra i d'unes fronteres que avui no tindrien cap sentit. 
Egipte, Siria, Jordània i l'Iraq es preparaven per atacar i destruir l'Estat d'Israel, però la partida se'ls va girar contra ells, perquè atacs massius i per sorpresa de les forces aèries israelianes van destruir pràcticament a les mateixes bases militars la majoria de l'aviació d'Egipte.
Poc temps abans, Gamal Abdel Nasser, el president dictador egipci, va foragitar les forces d'interposicio de l'ONU que estaven situades a la peninsula de Sinaí. Nasser ja es preparaba per atacar per sorpresa a Israel. Però les perapadissimes forces militars israelianes, molt inferiors en nombre i en material bèl.lic respecte als quatre països atacants, van destruir centenars de carros de combat, material d'artilleria pesada i l'aviació dels seus enemics que ni tan sols van declarar la guerra. Anaven guiats per la politica de la sorpresa i la traïdoria. Els hi va sortir tot al revés, com els hi va tornar a sortir, per segona vegada l'any 1973 durant la Guerra del Yom Kipur. Vint dies van ser suficients per aplastar un altre cop a egipcis, sirians i jordans.
Israel, doncs, per la seva seguretat i integritat territorial, social, politica i econòmica, de cap de les maneres pot retornar a les fronteres més que insegures de l'any 1967, i menys encara por permetre tornar a dividir la ciutat de Jerusalem capital ancentral del poble jueu. Renunciar a la unitat de jerusalem i retornar a ls fronteres del 67 seria, per a Israel, per als jueus a nivell mundial i per als amics d'aquest fantàstic poble, un autèntic desastre que ningú pot exigir.

1 comentari:

A. ha dit...

No pertanyo a cap "col.lectiu d'aquests que organitzen escarafalls antijues cada dos per tres".

Però Israel SÍ POT retornar a les fronteres israelianes del 1967. Ho diuen molts israelians (que potser, és cert, no són del Likud ni del Kadima), alguns dels quals es van jugar la vida per defensar Israel el 1967.


A.