Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

5/7/11

Els JJOO Jueus, o les Macabeades, comencen avui

Avui, dia 5 de juliol, a la capital austriaca, s'inaguraran la 13 edició dels JJOO jueus anomenats Macabeades Europees, tot recordant la revolta dels Macabeus contra els intents d'helenització d'Israel durant el segle II a.e.c.
Aquests JJOO de la comunitat jueva internacional van començar a celebrar-se l'any 1957 com a resultat de la prohibició que es va imposar als atletes israelians i jueus en general a participar als JJOO que tots coneixem.
Les olimpiadasjudias no són sectàries, com ho demostra que en l'edició d'enguany hi participaran atletes procedents d'un total de 39 països, entre ells d'España que enviarà 60 esportistes. Aquesta és la gran diferència entre uns i altres. Mentre el món cristià, occidental en general i el musulmà, vetaven i veten als esportistes jueus,-els van vetar durant 2 segles-, aquest poble no té cap inconvenient en convidar als atletes d'arreu del món a participar d'aquesta efemeride esportiva. 
En aquesta ocasió s'ha escollit Viena, donant-se el cas que és la primera vegada que aquests JJOO Jueus es faran a un pais de parla alemanya des de l'Holocaust. Uns 2000 atletes vinguts dels 39 països participants competiran en les diferents modalitats, un total de 17, des d'avui fins el proper dia 13.
Enllaç complementari: rtve.es.


VIDEO GENTILESA DE www.emg2011.eu.