Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

7/7/11

Les Ong's catalanes s'haurien de dedicar a resoldre els problemes del nostre país on també hi ha gana i misèria

Les Ong's humanitàries, dites també de cooperació, de Catalunya s'han alçat contra la decisió del govern de la Generalitat després que s'hagin anunciat retallades substancials de les subvencions públiques que han rebut fins ara elmundo.es.
Tot i entendre la irritació d'aquestes entitats cooperants, i tot i acceptar en principi que la forta retallada de ls subvencions limitaran les ajudes a altre països, entenc que el Govern de Catalunya que està retallant per arreu, també redueixi aquestes aportacions a les Ong's via l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
També a casa nostra hi ha gana, misèria, desnonaments constants, families senceres a l'atur, cap membre de la familia té feina, i les organitzacions humanitàries de casa nostra estan desbordades elpais.com per a atendre el creixent nombre de persones i families que busquen ajuda a la desesperada.
No acabo d'entre allò de despullar un sant per vestir-ne un altre, com es diu popularment quan ens referim en casos com el que em motiva a penjar aquest apunt. Potser seria molt més positiu que totes aquestes Ong's dediquessin molts més esforços personals i col.lectius en denunciar sistemàticament la corrupció més que rconeguda de la majoria de govens dels països de l'anomenat Tercer i Quart Món. Corrupció més que coneguda i reconeguda, insisteixo, i que és la causa principal de la sistemàtica desatenció dels ciutadans d'aquests països.
Si del que es tracta és anar tapant forats, que és el que es fa amb aquestes ajudes internacionals, doncs posats a fer comencem a tapar-los a casa nostra abans que la casa sencera ens caigui damunt i ens aplasti. Aleshores ni nosaltres ni els altres tindrem cap sortida.
I per cert. No sé si totes aquestes Ong's passen anualment revisió, auditories, dels seus comptes  al tractar-se de diners públics. És de confiar que sí.