Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

3/7/11

Tarragona i la perversió dels governs de la Generalitat

Des de la Generalitat de Catalunya, sigui qui sigui qui governi des de la plaça Sant Jaume, als tarragonins ens la tenen jurada i ben jurada des de fa anys. Quan tan sols fa uns dies se'ns deia que de la projectada Ciutat de la Justicia res de res, ara sembla que perilla fins i tot la capitalitat en l'àmbit sanitari diaridetarragona.
Des de Barcelona, als tarragonins, ens la tenen jurada, insisteixo, i la cosa ve de lluny, de massa lluny. Lentament però inxerorablement el port de Tarragona s'ha convertit en el receptor de mercaderies que molestaben al port de Barcelona. I mentre els barcelonins es desprenien del trànsit de mercaderies molestes i contaminants, com la soja i d'altres productes, ells anaven convertint el port en receptor de trasantlàntics plens de turistes. Cap intent fet des de Tarragona per a que barcos d'aquestes característiques amarressin al nostre port, ha merescut el més minim esforç, atenció ni interès de la Generalitat. Aixó sí, a la Costa Brava ja hi arriben amb l'evident vist-i-plau de la Generalitat que a hores d'ara no sé si és encara la Generalitat de tot Catalunya, de tots els catalans, o bé només és la Generalitat de Barcelona-Àrea Metropolitana-Girona.
Aqui, a casa nostra, o bé no hi fan res, o bé ens retallen a la minima expressió projectes com el de les instal.lacions esportives Sant Jordi tal i com ja ens ho han anunciat darrerament. Ni Caserna Central dels Mossos d'Esquadra; ni Ciutat Judicial; l'Hospital Joan XXIII trontolla amb les severes retallades, i també se'ns ha dit que d'un nou hospital res de res.
I alerta tarragonins, que el nou alcalde de Barcelona és de Reus i és del partit, coalició, que governa Catalunya des de la Generalitat. I recordem que a les eleccions municipals del passat dia 22 de maig, també ens van voler colar una possible alcaldesa, la Victòria Forns, que també és de Reus.
Ara és el moment que la corporació municipal tarragonina formada pel PSC, PP, CiU i la regidora d'IC-V demostrin als tarragonins la unitat politica per a plantar-se i dir prou a tanta ignominia i menyspreu per part dels qui ens han governat i ens governen des del 28-N. Ara és el moment de demostrar que pel damunt dels interessos de partit, Tarragona ocupa el primer lloc i és la prioritat de l'equip de govern i de tota l'oposició.