Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

25/8/11

l'Islam a La Unió Europea, i els cristians al món islàmic

La Catedral Basílica de Tarragona
A la pàgina digital del diari elpais.com, (obriu l'enllaç), es publica el resultat d'una enquesta realitzada a 2000 musulmans feta per Metroscopia on sembla, aparentment, que el col.lectiu musulmà que viu entre nosaltres majoritàriament se sent més o menys integrat i accepta les regles de joc de la nostra democràcia, de la nostra cultura occidental, tradicions, etc.
A nivell personal mai he donat excessiu crèdit a aquesta mena d'enquestes quan es fan, generalment, a molt poques persones. M'explico. Si el col.lectiu musulmà que diuen que resideix al conjunt de l'Estat espanyol supera en escreix el milió i mig de persones, les dues mil enquestades resulten una mostra molt poc fiable pel que fa als resultats que El Pais esbomba des de ls seves pàgines.
El fet que un 15%, és molt, reconegui que no té cap altra relació humana ni social si no és amb gent de la seva pròpia religió, i que un 10% solament es relaciona amb gent de la seva pròpia nacionalitat, aquests percentatges per si mateixos desvirtuen totalment la resta de percentages del 80 o del 70 per cent que diuen que se senten integrats. Fins a quin punt realment són sincers en les seves respostes aquesta gent?. Aquests enquestats que no s'integren, sumant-los, representen el 25% dels enquestats, que no és broma. I la integració real i sincera ha de començar per no estafar als països i als ciutadans que us acullen alianzacivilizaciones.
Però el que més m'ha cridat l'atenció del reportatge d'El Pais és el penúltim paràgraf on diu textualment: "La mayoría, el 92%, considera absolutamente inaceptable la violencia como forma de defender o difundir las creencias religiosas. Mientras, el 80% se muestra partidario de un Estado neutral, que no otorgue trato especial alguno a ninguna religión." I aqui era on volia anar a parar quan he obert aquest apunt (post).
Fixem-nos bé amb les frases: Volen un Estat neutral i cap tracte especial per a cap religió. Bé. Doncs jo els hi diria a tota aquesta gent que el que haurien de fer és començar per reclamar i exigir als seus governs islàmics que comencin a respectar amb total neutralitat, naturalitat i pla d'igualtat que a les terres musulmanes no es persegueixin i assassinin als cristians ni cremin i destrueixin temples, i alhora que autoritzin a construir esglésies catòliques, evangèliques, luteranes, coptes, armènies, etc.
Mentre aquesta igualtat no sigui recíproca i real, tots els resultats que ens puguin oferir els mitjans de comunicació sobre aquesta qüestió de la integració els tenim de posar en quarentena. Jo encara no he vist a cap col.lectiu musulmà, ni a cap associació de les seves, sortir al carrer de qualsevol ciutat de la Unió Europea  denunciant i condemnant obertament els assassinats de cristians i la crema d'esglésies a molts països islàmics.
Sense anar tant lluny, això ha passat i passa a l'Egipte, a l'Egipte de la revolució de la plaça de Tahrir, a l'Egipte que vol ser democràtic, i tots ells, aquests muuslmans que viuen a casa nostra, han callat, callen i atorguen.
Per més que diguin les enquestes, jo no us puc creure, perquè els resultats de l'enquesta esmentada és pura entelèquia.
* Enllaços molt interessants: alianzacivilizaciones, i bajurtov.