Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

11/9/11

11 de Setembre 2011: el dia desprès de la Diada Nacional

El dia desprès. L'11 de Setembre del 2011 ja ha passat, però les reivindicacions dels nostres drets nacionals de Catalunya no poden tenir ni pausa ni dia desprès ni dia abans. Ha de ser una reivindicació diària, permanent, amb rigor i sense cansar-nos.
Manifestació de l'11 de Setembre a Barcelona per la independència
 El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, avui ha dit que no era dia per a respondre preguntes en castellà cronica.cat. Perfecte, sí senyor. Però ara els catalans hem de parlar sempre en la nostra llengua, la catalana, en tot moment i circumstància. 
Ja s'ha d'acabar aquella condescendència que tots hem pogut detectar, i hem comès, que en molts moments es canvia la llengua quan ens topem amb un castellano-parlant o amb un immigrant. 
Doncs no. Això ho hem d'acabar i prendre consciència plena i responsable que a Catalunya la llengua pròpia i oficial és la catalana, la que els castellans ens volen limitar si no esborrar. Hem d'acabar amb tanta bonhomia i amb tanta condescendència perquè ells no ens en tenen cap. Si no som els catalans els qui defensem la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre petit pais, qui ens pensem que vindrà a fer-ho, els de Castella?, o  els anglesos que ens van trair els anys 1713 i 1714?, o potser l'esgésia, que de l'església catalana no en té res?.
O els catalans ens plantem i diem prou, no solament a les manifestacions, sinó que també en el dia a dia, o aquella gent acabaran alastant-nos. Ells només esperen el moment.
Ara els dirigents dels partits nacionalistes, sobiranistes i independentistes tenen una gran responsabilitat damunt de les seves espatlles. El dia 20-N està com qui diu a tocar, i hem de fer un esforç unitàri pel bé de Catalunya. Si ni nosaltres som capaços d'unir-nos, de fer pinya, només afavorirem a la dreta nacionalista espanyola que a Catalunya l'encapçalen i la representen magnificament els del Partido Popular i Ciutadans, i aquest luxe Catalunya no se'l pot permetre.