Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

8/9/11

A José Ramon Bauzá: el català és la nostra llengua

José Ramon Bauzá, el pepero de Ses Ïlles, ens diu que la nostra llengua és la castellana i que el català és la llengua cooficial vilaweb.cat. Vaja home, ara sí que ho hem trobat. José Ramon Bauzà hauria de saber que tant a Ses Ïlles com a Catalunya i al País Valencià la llengua pròpia, la de fa segles, és la llengua catalana i que en tot cas és la llengua castellana la cooficial, la que comparteix espai lingüstic a casa nostra.
José Ramon Bauzá (Foto: Vilaweb)
 Els tics, perillosos tics, que encara romanen ben vius al si de determinades capes socials i politiques contra la llengua catalana i la nostra cultura, tot i que el dictador es va morir l'any 1975, sembla que encara fa desvariejar a aquesta gent.
*Segons el diccionari de la Llengua Catalana de l'Institut d'Estudis Catalans iec.cat, desvariejar significa: "dir o pensar coses fora del sentit comú, desraonades, inconnexes per efecte de la febre, d'una viva excitació, etc". 
Dit això, cuidi's José Ramon Bauzá, i molt, per a que el tòrrid sol de l'ampla i aspra Castella no l'enlluerni i li faci veure miratges fantasmagòrics des de Mallorca. Vagi-se'n a la serra de Tramontana a refrescar una miqueta els conceptes i les idees, i potser que prengui una miqueta de til.la i no es deixi arrossegar per l'anticatalanisme, diria que visceral, del Partido Popular. La noticia que arriba des de Calvià és, si més no, reconfortant i alliçonadora dbalears.cat.
Tot plegat en fa recordar com el dèspota i neonazi Francisco Franco es va dedicar a escampar per arreu que la llengua catalana era un dialecto del español. Potser que ja n'hi ha prou de tant d'odi contra Catalunya i la nostra llengua, que l'època del Imperio Español va ser esclafada sortosament ja fa molts anys.
*Darrera hora: 324.cat