Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

9/9/11

TV2 i la descarada manipulació de l'història de Catalunya

Avui, a les 4 i deu minuts de la tarda, com ho fa cada dia de dlluns a divendres, la TV2 ha emès un documental cultural divulgatiu sobre l'illa de Sicilia. El tema m'ha interessat donades les profundes arrels històriques de la Corona Catalano-Aragonesa amb l'esmentat territori avui integrat a Itàlia.
Escut heràldic del Regne de Sicilia
Doncs bé. Quan portavem aproximadament uns 20 minuts de reportage, la veu en off ens ha parlat de com les tropas españolas van arribar a Sicilia i la van conquerir.
Les tropes de la corona castellana a Sicilia a ple segle XII? Regnede Sicilia, però si España en aquell temps ni existia com a tal, ni Castella tenia sortida a la Mediterrània!. 
A Castella, per a més inri, encara estaven batallant i esbatusant-se per fotre fora als moros, i encara vàrem tenir d'anar a ajudar-los per a reconquerir els territoris de Murcia en època del rei Jaume I!. És tan vergonyós i escandalós que a ple segle XXI es cometin aquestes fastigoses manipulacions històriques, per tal d'amagar la grandesa de la Corona d'Aragó intimament lligada al Principat de Catalunya, que sincerament em produeixen vòmit.
Des de quan España ha tingut les Quatre Barres com a ensenya?. Aqui he penjat l'escut reial del Regne de Sicilia. És indignant que per un canal de TV de caràcter estatal que, no ho oblidem, els catalans també la paguem amb l'espoli de 20.000 milions d'euros anuals que Madrid ens fot any rere any i des de fa dècades, es cometin aquests gravissims errors històrics que mereixerien un suspens a qualsevol estudiant de primària ca.wikipedia.
I tot això a tocar de la Diada Nacional de Catalunya. Em sembla que avui porto mal dia. Entre l'Alicia Sánchez Camacho, a qui ja li he dedicat l'anterior apunt, i la TV2 aquesta tarda, pel que resta de dia ja no conectaré més la TV. De fet, ja li diem la caixa tonta, i ara li podriem afegir, a més, la ignorant de mala fe.