Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

13/10/11

La politica catalana i la societat estan immerses en el caos

Llegir els diferents mitjans de comunicació dia sí i dia també, més aviat em produeix una desagradable sensació de viure immers en una societat caòtica i sense direcció.
Els politics perden més temps desqualificant-se entre ells, que no pas posant-se d'acord per a fer front als greus problemes econòmics, socials i laborals que ens turmenten com a societat des de fa ja tres anys. I fins quan?.
Fan pena, tristor, els esperpèntics espectacles que els politics catalans ens ofereixen des del Parlament, i també fan pena els que ens han ofert i ofereixen des del Congreso de los Diputados. Els de PP i els del PSOE s'han dedicat duran aquests anys a tirar-se plats pel cap, tot per assolir el poder per part d'uns, i per no perdre'l per part dels altres. La resta de forces politiques simplement han fet de comparses i poc més. Per a uns i per als altres han primat els interessos de partit per sobre dels interessos col.lectius, això és evident, no coldria ni dir-ho.
Com s'entén si no, per exemple, que els catalans hagin valorat tan malament al presient del grup parlamentari del PSOE-PSC, Joaquim Nadal e-noticies.cat?. I com es pot entendre la devallada electoral de CiU, dels socialistes, segons diuen algunes enquestes publicades recentment en només 8 mesos?.
S'explica per l'afartament de la societat envers els politics. El caos que es viu al si del col.lectiu professional sanitari i a l'ensenyament, dos pilars fonamentals de qualsevol societat desenvolupada, són un detall més de la incapacitat dels politics d'agafar la bèstia per les banyes.
L'espectacle de circ que ens ofereixen una vegada més els independentistes, és una mostra més d'aquest caos politic o sociopolitic en el qual està immersa la politica i la societat catalana. Quants tombs ha donat el Joan Carretero en els darrers dos anys?. És tot un detall de per on van els trets.
Caos?, està clar que sí. Només cal veure l'enrenou que s'ha produït fa 48 hores amb el concert dels ultres. Crec sinerament que aquesta gent, que no estan il.legalitzats al menys que jo sàpiga, tenen tot el dret de manifesta-se, com el tenen els de PxC, i com ho fan els d'extrema esquerra, els antisistema o els que s'autoanomenen antifeixistes i contra la xenofòbia.
De fet, si ens ho mirem fredament, ens adonem que uns i altres només són capaços d'arreplegar a les seves sorolloses manifstacions un petit grapat de persones. Això sol ja ens demostra qui són uns i altres. El que passa és que fan molt de soroll i molta autopropaganda, perquè si no ni ens enterariem que aquesta gent existeixen.
Tot plegat fa tanta basca, que aqui poso punt i final a l'apunt abans que em dispari i en digui alguna de grossa media.cat. El 20-N a mi no m'espereu a peu d'urna, perquè no hi seré en tot el dia.