Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

4/10/11

Tarragona, els trens de rodalies i el metro de Barcelona

Aquest matí he llegit a la pàgina digital de tottarragona.cat que els diputats provincials de CiU s'han oposat a l'acceleració dels tràmits administratius, i també politics, per a que s'engegui d'una vegada per totes els trens de rodalies del Camp de Tarragona abans que acabi l'any tal i com ja estava previst.
Vista parcial de l'estació de Renfe a Tarragona
Tot i que a la noticia no s'explica clarament el perquè els de CiU van votar en contra, mentre que la resta de partits amb representació a la Diputació de Tarragona, sí que van votar a favor d'accelerar els tràmits, una cosa queda ben clara per a tots els tarragonins. 
La qüestió de fons és l'ancestral animadversió dels barcelonins, especialment dels politics, envers Tarragona. Aquesta animadversió és crònica i no és patent dels qui avui governen a Catalunya, no, en aboslut.
L'antitarragonisme, un cop més, ja va quedar ben demostrat amb l'anterior Govern presidit pel Montilla i amb la Llei de Vegueries.
Quants anys els tarragonins fa que només fem que escoltar promeses, i de contemplar esquemes i plànols del que ja hauria de ser una realitat?. Em refereixo al arraconat projcte del Tramcamp pregonat als quatre vents per l'anterior conseller de Politica Territorial Joaquim Nadal. Finalment se'ns va dir que per la qüestió de finançament es crearia el servei de rodalies de Renfe, i ara sembla que ni això tindrem al menys a curt termini.
Però alerta tarragonins!, perquè des de Barcelona, i des de la conselleria de Politica Territorial encapçalada pel conseller Recoder lavanguardia, ja estan ressuscitant un mort, vull dir una altra linia de metro: el del Passeig de Gràcia-Plaza España.
Ara no hi han diners, diuen des de Barcelona, però n'estic segur que els treuran d'allà on sigui per a fer realitat aquesta nova infraestructura barcelonina. Mentre, aqui, a Tarragona i al Camp de Tarragona en general, ens haurem de resignar i esperar un, dos, tres o qui sap quants anys per a que algú del Govern de Catalunya se'n recordi de nosaltres.
No recordem, encara, el teatre mediàtic/politic que fa cosa de 7 anys van organitzar els del Primer Tripartit amb la Ciutat de la Justicia de Tarragonao amb les repetidament incomplertes promeses de les noves instal.lacions esportives Sant Jordi de l'avinguda d'Andorra/Rambla President Companys?.
No recordem la roda de premsa del conseller de justicia del Govern Maragall acompanyat pel aleshores Conseller Primer, Josep Bargalló, prometent la ràpida posada en marxa del projecte de la Ciutat de la Justicia?. On és aquesta ciutat?. Barcelona, Girona i Lleida ja la tenen, però a les terres del sud, els de la Catalunya Nova als de la Catalunya Vella els hi suem.
I això que la demarcació, provincia, de Taragona és la segona de Catalunya en nombre d'habitants. Ai de nosaltres si enlloc d'estar on està Tarragona estès a la Vall Fosca...!