Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

21/11/11

El Partit Popular guanya les eleccions a Tarragona i CiU queda en 3er lloc

Foto: El Periódico de Catalunya
Per primera vegada en la història de la democràcia del post franquisme el Partit Popular ha guanyat les eleccions del 20-N a la ciutat de Tarragona ara.cat arraconant a la federació de CiU al tercer lloc per sota, fins i tot, dels socialistes tot i la devallada de vots que ha patit tarragonaradio.cat. Així s'han distribuït els 6 escons al Congrès de Diputats a Tarragona tarragonaradio.cat.
Alejandro Fernández ahir a la nit (foto: Tarragona Ràdio)
El lideratge del popular Alejandro Fernández resulta indiscutible. Regidor de l'Ajuntament de Tarragona des de fa més de vuit anys, ja va ensenyar les dents als seus opositors politics a les eleccions municipals del passat dia 22 de maig que va passar de tenir 4 regidors a 7, mentre que els de CiU van passar de 8 a 7 i els socialistes van perdre un regidor en favor d'IC-V.
L'aplastant victòria electoral del PP a nivell de l'Estat espanyol, no obstant, aquest partit dretà no se l'ha guanyat tant per mèrits pròpis, com pels demèrits imperdonables del PSOE en conjunt.
Dic en conjunt tot pensant naturalment amb els apèndix existents del socialisme espanyol al País Valencià, a Euskadi, a Catalunya i a Galicia, partits que no pinten res, o ben poc, quan parlen i dogmatitzen des del carrer Ferraz.I així els hi ha anat als del PSC des del 28-N del 2010, passant per les municipals del 22-M d'enguany fins arribar a la nit d'ahir mateix.
Si a la victòria indiscutible del PP en el conjunt d'Espanya s'hi afegeix la victòria també indiscutible de CiU a nivell de Catalunya, tenim un autèntic canvi de rumb pel que fa a les politiques econòmiques i socials que caldrà veure per on peten a partir del 13 de desembre, perquè encara que Rajoy ha anat durant la campanya per tota la peninsula, menys a Portugal (tot arribarà) en pla de corderet que no ha trencat mai cap plat, el Mariano Rajoy, no ho oblidem, està envoltat de voltors amb becs ben afilats i durs de pelar que mai han vist en bons ulls la Llei d'Immersió Lingüística de Catalunya, la reforma de l'Estatut del 2006, les reclamacions fiscals i menys encara el creixent sentiment independentista que jeu al si de la societat catalana.
Ja veurem per on peta tot plegat. Ah!, i no deixem d'estar ben amatents a les mesures econòmiques que s'aplicaran a partir del 13 de desembre..., o potser abans i tot. Que el tot Poderós ens agafi amb els pantalons ben fermats i amb algun euro a la butxaca.
La llarga i tenebrosa ombra de l'Angela Merkel ja es deu estar passejant pels corredors i salons de la Moncloa, i els Mercats depredadors, carronyaires i voraços també estan esperant a la porta del palauet. Encara estan afamats. Són insaciables.
Addenda.- A partir d'avui mateix, els diputats i senadors electes ja comencen a cobrar el sou elmundo.es, i les tres decisions urgents que Rajoy hauria de prendre avui mateix segons el diari .finanzas.com.