Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

10/11/11

La Generalitat encara deu 3 milions d'euros a l'Ajuntament de Tarragona

Els ajuntaments, que són els estaments públics que estan més a tocar dels ciutadans, són víctimes de les irresponsabilitats imperdonables dels governs de la Generalitat de Catalunya i del govern central, el de Madrid.
Durant les darreres setmanes, i ja en fa moltes, la majoria d'ajuntaments catalans han tingut de tancar serveis, instal.lacions esportives i fins i tot culturals per manca de diners per a mantenir-los actius. Fins i tot, algun ajuntament ja ha dit que no tenen diners per a l'enllumenat dels carrers per les festes de Nadal i Cap d'Any.
I l'Ajuntament de Tarragona no se n'escapa d'aquesta crisi, i en els darrers dies ja ha anunciat que podria retallar la plantilla de funcionaris i treballadors si fos el cas. Resulta que ara ens descobreixen des del mateix Ajuntament que la Generalitat de Catalunya deu als tarragonins 3 milions d'euros tarragonaradio.cat. Vaja, que per les economies d'una ciutat mitjana com Tarragona que té en números rodons 140.000 habitants no és moco de pavo com diuen per aquelles terres de Castella. 
De moment, l'ajuntament de Tarragona tan sols ha cobrat un miserable 3.5% del que pertoca, segons els acords adoptats entre les dues administracions que s'arrosseguen des de l'any 2008, en temps del Montilla. La veritat és que tota la temàtica que envolta l'atenció a la gent gran, als serveis de dependència i socials engegats per l'ex ministre socialista Jesús Caldera, ben aviat van recaure a les esquenes de les administracions locals i el problema és ja insostenible a Tarragona i a la majoria de municipis.
La Part Alta de Tarragona i l'Amfiteatre Romà en primer terme
El govern Zapatero, en aquesta qüestió, va tirar pilotes fora de la teulada de la Moncloa i les va rebotar i escampar per arreu pensant, segur, que ja us apanyareu amb la Llei de Dependència i derivats. I ara els problemes desborden a molts ajuntaments castigats per una crisi econòmica a la qual per si sols no en poden fer front.
La Generalitat que hauria de ser la capdavantera per apar els focs, el que fa és inhibir-se emparant-se en que no hi ha ni un euro. No obstant, encara no hem vist com es retallaven/eliminaven alts càrrecs de l'administració, ni tampoc hem vist voluntat de gravar les economies més altes i de major poder adquisitiu.