Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

20/11/11

La Rambla Nova de Tarragona i les incongruents queixes dels veïns

Em resulta inversemblant i incongruent el comportament contradictori dels veïns que resideixen al tram de Roger de Llúria de la Rambla Nova de Tarragona. 
Em refereixo al tram comprès entre el Passeig de Les Palmeres i els carrers Adrià i Sant Agustí.
L'edició digital d'avui del Diari de Tarragona diaridetarragona, ens informa dels temors d'aquestes families tarragonines que viuen a l'esmentada zona del primer passeig de la ciutat. Es queixen, veïns i comerciants, que aquesta part de la Rambla s'està quedant issolada, sense vida ni activitat. Tot seguit de llegir aquesta informació m'ha portat immediatament a l'arxiu del meu bloc personal tot recordant que feia cosa de tres anys els mateixos veïns es van oposar radicalment a la reestructuració d'aquest troç de passeig. 
Aleshores els veïns van arribar a dir obertament que la Rambla era d'ells, era dels qui viuen a aquest sector urbà, i jo  me'n vaig fer ressó el dia 13 de maig del 2008 laramblanova. Es van oposar frontalment a un projecte redactat per la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de la ciutat i que l'Ajuntament d'aleshores no va veure en mals ulls des d'un punt de vista global. 
Es tractava de reconvertir aquest tram de la Rambla en un bulevard, tot eixamplant voreres i restringint la circulació rodada amb la finalitat de dinamitzar més encara el conjunt de tota la Rambla. Ells, els veïns no ho van voler i el projecte deu raure en algun calaix perdut de qualsevol taula de despatx mig florit.
Ara es queixen!, doncs que ara siguin ells els que diguin que voldrien fer. Que presentin idees, avantprojectes, etc, i aleshores els tarragonins globalment, no només ells, direm la nostra.

2 comentaris:

Lior ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
xavier icart ha dit...

Molt agraït Lior. Salut.