Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

29/11/11

Segur de Calafell s'avança, i al restaurant Llamas es pot dinar per 1 euro

Andreu Llamas, propietari del restaurant que porta el seu cognom, a la vila de Segur de Calafell, s'ha avançat a l'anunciat agreujament de la crisi que es preveu per al 2012 elperiodico. La crisi que sembla que no té aturador ens demostra fins a quin punt els ciutadans l'estem patint amb aquesta noticia de darrera hora dbalears.cat.
El propietari d'aquest restaurant ofereix, de moment i durant dos dies a la setmana, un menú únic al preu d'un euro diaridetarragona. Sembla que la iniciativa ha començat a tenir èxit segons que explica el mateix protagonista a la noticia signada pel periodista Josep M. Baselga.
De fet, tot i que la noticia és prou el.loqüent per si mateixa, tot posant damunt la taula la intensa crisi econòmica que afecta a una molt considerable capa social catalana, el que m'ha impulsat a redactar aquesta entrada al bloc ha sigut el cost real que els propietaris de bars, cafeteries i restaurants tenen per un simple café o per un tallat, tal i com explica l'Andreu Llamas, i se l'ha de creure evidentment. És un restaurador.
Així doncs, si un café a ells els hi representa un cost de 19 cèntims d'euro, i un tallat 23 cèntims, a què venen doncs els desorbitats preus que cobren al client?. De 23 cèntims per un café a l'euro que, com a minim, et cobren a qualsevol establiment per modest que sigui, el benefici és desorbitat. El que potser no sap l'Andreu Llamas i molts ciutadans és que quan anem a comprar una peça de roba paguem un dos-cents i tres-cents per cent més del que aquell producte li ha costat realment al propietari del comerç.
I així podriem anar allargant la llista de productes alimentaris i molts d'altres que consumim diàriament i que a l'hora de la veritat podriem dir que cada cop que anem a comprar som atracats impunement i legalment. I els governs que fan per a regular els preus i sancionar com caldria els nombrosos abusos que patim els consumidors dia rere dia i any rere any?.
Què fan els politics, a banda d'inflar-se les butxaques elpais, per a protegir a la societat a la qual diuen que governen?. I mentre ells no paren d'omplir-se les butxaques...elpais. Repugnant.