Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

20/12/11

TV3 i la Marató d'un poble que és espoliat sistemàticament pel país veí

* El text l'he extret integrament de la web somnoticia.cat, i el reprodueixo tal qual al meu bloc tot considerant que comparteixo totalment l'opinió d'aquest mitjà de comunicació digital.

       MARATÓ DE RUQUERIA

"Ni en estat de coma etílic donaria jo ni mig cèntim per La Marató —en diuen solidària— de TV3, aquesta cosa pornogràfica, xarona i espanyolitzadora que provoca una vergonya aliena que ni t’ho explico. I és que un país que, podent-ho impedir, es deixa robar pel país veí cada any 22.000 milions d’euros, i a sobre es dedica a fer gracietes maratonianes per obtenir la mateixa quantitat de diners que obtindria amb cinc hores de l’espoli fiscal que pateix, només es pot qualificar de babau o de subnormal directament —ui, no, de poc espavilat, volia dir…
Deixant de banda que no hi pot haver solidaritat autèntica des de l’exhibicionisme televisiu, des del gregarisme provocat pel fariseu sentimentalisme barat dels mitjans sobre la fàcilment manipulable psique del populatxo, cal dir que no hi ha millor i autèntica solidaritat que treballar per un Estat propi, justament per no haver de fer maratons solidàries. I si he dit “haver” de fer és perquè només les nacions que compten amb un Estat es poden permetre aquesta mena d’activitats. Només una nació pròspera, que compta, doncs, amb la capacitat de gestionar els recursos que genera, es pot permetre fer, com a complement, aquesta recaptació de diners extra-governamental. És veritat, però, que també només una nació que és tan vilment espoliada com la catalana —de fet, en això els catalans som els campions mundials— però que malgrat aquesta sagnia es permet aprofitar el show recaptatori televisiu per convidar artistes del país espoliador per tal de crear vincles afectius amb els propis ciutadans espoliats, només pot ser qualificada, com deia, de pastanaga o de subnormal directament. Això, o deu ser que els catalans som la nació més catxonda del món.
Crec que la ignorància extrema dels maratonians “orgullosos de ser catalans” sobre el que suposa La Marató de TV3, és directament proporcional a l’extrema consciència cínica dels qui l’organitzen. Però tranquils, que, al pas que anem, l’any que ve “la seva” dedicarà La Marató als donants solidaris d’aquest any, tan empobrits per la sagnia espanyola que ja no tindran calés ni per pagar la factura del telèfon amb què enguany han trucat per fer la donació. No cal dir que, sense aquests babaus solidaris, la cosa serà un fracàs. En fi, que res… que no fer cap donació a La Marató de TV3 diu molt de tu".