Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

7/2/12

El tandem Convergència i Unió amb el PP, i més retallades que ens arriben

Oriol Pujol Ferrusola
Quina ens en preparen, ara, els del Govern de la Generalitat, desprès del pacte pressupostari que pràcticament han segellat amb els del PP de Rajoy tasasturisticasanitaria?.
Resulta que un a taxa, la turística, que a la majoria de països europeus ja fa temps que l'apliquen, aqui, a Catalunya, es començarà a aplicar a partir de la tardor, quan el turisme ja haurà baixat a un 30% com a màxim.
Pobrets. Els empresaris turístics no volen la taxa, i el Govern de centre dreta de CiU amb el suport de la dreta espanyola del PP, s'han agenollat als peus de l'empresariat.
Però clar, els ingressos que es previen recaptar amb l'esmentada taxa, bé hauran de sortir d'algun altre lloc. Ja ho va dir l'Oriol Pujol, i ara ens diuen que el preu de l'aigua s'incrementarà entre un 7 a un 30% ara.cat. Apa catalans, a escurar una mica més les nostres butxaques que es veu que encara no les escuren prou des de la plaça Sant Jaume barcelonina.
L'ensenyament ha quedat molt tocat amb les retallades. Vergonyós. Però la sanitat no s'ha quedat enrere. Veiem, si no, el què està passant a l'hospital Sant Joan de Déu que per Nadal van tenir d'engegar una campanya per a recaptar fons youtube. A més, les families afectades pels malats que són assistits a l'hospital han denunciat, via Internet, els problemes que tenen arran de les retallades del Govern. Aquest és el text:
"El Hospital para niños Sant Joan de Déu de Barcelona tiene problemas para seguir algunos de sus programas sociales para los pacientes con enfermedades graves (payasos, terapia de arte, etc.) a causa de los recortes presupuestarios. Como consecuencia y gracias al esfuerzo de todo el personal, seha creado una magnífica iniciativa: simplemente abriendo el siguiente enlace podemos ayudar todos juntos de una manera muy sencilla.
Por cada visualización del video de YouTube del siguiente enlace, el hospital recibe una media de 0,05 euros.http://www.youtube.com/watch?v=02dJewpZZ-U&feature=youtu.be
En las últimas visitas que nosotros hemos hecho al hospital de día de oncología, los "pallapupas", que antes siempre estaban, YA NO ESTÁN. De la misma manera, en planta también está pasando lo mismo. Es una lástima porque con ellos, los niños reían y, nosotros, los padres, también. Durante un rato no pensabas en la enfermedad de tu hijo y los niños tambén participaban y se distraían. Creo que con esta iniciativa podemos mejorar la ya difícil situación que tenemos que soportar cada vez que vamos al hospital.
Així va el nostre país. I mentrestant els 350 alts càrrecs de la Generalitat i el grapat de càrrecs de confiança continuen als seus llocs amb unes substancials nòmines la-cup-denuncia. Així sí que es fa país.., però per a uns quants.