Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

26/2/12

La Necròpolis Paleocristiana de Tarragona abandonada per l'Administració

El diaridetarragona insisteix una vegada més en l'abandonament escandalós i injust en que les administrracions espanyola i catalana han sotmés i continuen sotmetent a importants restes arqueològiques de Tarragona, ciutat que des de fa 12 anys la Unesco la va declarar Tarraco Patrimoni de la Humanitat.
Detall de la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona
Amb crisis econòmica o sense, el desinterès de la Generalitat de Catalunya per tot el que respecta a la ciutat de Tarragona és endèmic. Els tarragonins, de Barcelona, no en podem esperar res, i pitjor encara, res de bo. La història ens ho ha demostrat abastament. 
Si la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona, de les més importants que es conserven a Europa, enlloc d'estar a Tarragona estigués a Barcelona o a qualsevol ciutat del cinturó barceloní, no en dubtem ni un moment, perquè mai s'hauria tancat al públic. Mai unes restes arqueològiques d'aquesta magnitud portarien tants anys oblidades i marginades pels politics de torn. Oblidades des de fa 18 anys. Els politics, tots, no tenen vergonya.
I és que Tarragona no és que estigui oblidada ara per l'actual Govern de l'Artur Mas, que hi està, sinó que també va estar oblidada, arraconada i marginada en temps del Jordi Pujol i dels dos Tripartits, pel del Pasqual Maragall i pel del Pepe Montilla. I la marginació i oblit no afecta únicament a la Necròpolis, sinó que el Teatre Romà pateix i comparteix la mateiuxa marginació de les administracions.
Cal dir i reecordar la pèssima gestió feta per Francesc Tarrats enb tota aquest affaire. Ell n'ha sigut responsable i custodi d'aquests jaciments arqueològics durant anys, i no es pot dir que ha fet res per a resoldre aquesta indignant marginació.
Els tarragonins ens hem de plantejar molt seriosament si quan ens convoquin a una contesa electoral, valdrà la pena anar a votar, desprès de comrpobar que tots els partits i tots els Governs tenen marginada Tarragona. Que no ens parlin més de la crisi econòmica que patim. Han tingut 18 anys per a resoldre la situació i no ho han fet. El passotisme politic envers Tarragona és ben patent.