Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

2/3/12

Agustí Colomines denuncia l'existència a Catalunya d'una policia antisemita

L'historiador AgustiColomines ha denunciat l'existència a Catalunya d'una 'policia intel·lectual' antisionista, en al·lusió a l'intent de boicot que han patit unes xerrades sobre Israel organitzades per Amics de la UNESCO. 
L'historiador Agustí Colomines
Colomines, que ha estat un dels conferenciants, recorda en un article al Punt-Avui la pressió que un grup d'intel·lectuals propalestins han fet per impedir que se celebressin aquestes conferències.
"Ningú fins ara no havia protestat mai perquè s'organitzés una conferència per parlar de la realitat del Tibet o de Sud-àfrica o fins i tot de Cuba. Aquest any sí. Col·lectius
propalestins i escriptors com Maruja Torres van reclamar que se suspengués el cicle per raons que encara no entenc. Em va semblar insòlit que gent de la cultura pogués fer una petició com aquesta per convertir-se en guardians de la història", assenyala l'historiador.
Segons Colomines, que actualment també és el director de la Fundació CatDem, el nus de la seva conferència a Amics de la UNESCO va ser determinar què va trencar l'antiga fascinació del catalanisme d'esquerres per la kippà, el solideu jueu. "Com és que actualment el catalanisme d'esquerres és, per norma general, tan antisemita que fins i tot es lliga al coll la kufia palestina com qui porta a la mà el rosari? Tinc una hipòtesi que vaig exposar en la conferència però que no m'atreveixo a escriure aquí perquè em crucificaria la policia intel·lectual que encara va pel món emetent certificats de bona conducta", indica.

L'historiador recorda en el text com anys enrere el catalanisme d'esquerres simpatitzava amb el sionisme, que també va tenir un origen socialitzant, i cita el cas de Josep Benet. "Un altre cas que il·lustra bé l'ús del sionisme per part del catalanisme és la publicació del llibre d'André Chouraqui 'L'Estat d'Israel', per Edicions 62, el març de 1963, en traducció de Jordi Sarsanedas i amb un pròleg de Josep Benet, el futur candidat del PSUC a les eleccions del 1980 i el senador més votat de l'Entesa del Catalans. La solapa diu que el llibre conta “l'extraordinària aventura del redreçament del poble jueu”, iniciat per Theodor Herzl “en el moment de la seva més baixa degradació”, “a l'època del més vil antisemitisme”, fins transformar “una massa envilida en una nació” i constituir-la en un petit Estat que, avui, atreu l'atenció del món per la seva originalitat i el seu progrés. Amb aquest llibre coneixereu un dels fenòmens col·lectius més importants de la nostra època. És un llibre que us farà reflexionar”, apunta.
L'islam realment és la religió de la pau?
Fins aqui l'article d'Agustí Colomines, article que he reproduit al bloc textualment d'elsingulardigital.cat. Fa massa temps que molts catalans som ben conscients d'aquesta merda de gent sectària i perversament antisemita que sovint s'empara sota el repugnant paraigües d'alguna Ong que s'alimenta de diner públic, I que es dediquen a promoure sentiments contra Israel i contra el judaïsme.
Per repugnants i fastigosos que ens resultin, els haurem d'anar desenmascarant i atacar-los amb la mateixa persistència i maldat com la que utilitzen ells. El passat mes de febrer ja vaig penjar aquest apunt antisemitescatalans, denunciant les males arts d'aquesta perversa especie humana. A aquests especimens humans potser els agradarà aquest conte que he rebut via Facebook:
Un hombre estaba sentado en el avión al lado de una tierna niña. El hombre miró a la niñita y le dijo:
- Charlemos. He oído decir que los vuelos parecen menos largos si uno conversa con la persona que tiene al lado.
La niñita, que acababa de abrir un libro para ponerse a leer, lo cerró lentamente y dijo con voz suave: ¿Sobre qué le gustaría conversar?
- Pues no sé, dijo el hombre. ¿Qué tal sobre... política internacional y la ocupación israelí de palestina? - y mostró una gran sonrisa.
- Bueno, dijo ella. Ese parece ser un tema interesante. Pero déjeme hacerle una pregunta primero. Un caballo, una vaca y un ciervo comen lo mismo: Hierbas. Pero el excremento del ciervo es como bolitas pequeñas, el de la vaca es una pasta y el del caballo parece una pelota de hierba seca. ¿Por qué cree usted que sucede eso?
El tipo, visiblemente sorprendido por la inteligencia de la niña, lo pensó un momento y luego dijo:
- Hmmm, no tengo ni idea.
A lo cual la delicada y dulce niña le contesto:
- ¿De verdad se siente calificado para discutir sobre la supuesta ocupación israelí en palestina, cuando no puede opinar sobre una mierda?
Addenda.- Ennllaços interessants catdem.org, i escriptors.cat.

1 comentari:

Lior ha dit...

I aquesta tesi que va exposar a la conferència, quina és? Algú dels que hi van anar ens la pot explicar?