Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

20/3/12

El Camp de Tarragona, el territori que és més marginat per la Generalitat

Històricament la ciutat de Tarragona i les comarques tarragonines, avui subdividides amb el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, han patit incomprensiblement una marginació i oblit per part dels diferents governs de la Generalitat que no té ni sentit ni lògica.
Sembla com si els de Barcelona, amb el Govern de Catalunya inclòs, encara no s'han assabentat que l'anomenada provincia de Tarragona és la segona, de les quatre provincies catalanes, amb més nombre de població des de fa moltes decades.
És indignant, per exemple, que avui i gràcies al diaridetarragona ens assabentem que La Generalitat de Catalunya un cop més ens margina. De sis escoles d'arreu de Catalunya que es fussionaran amb altres centre escolars, quatre pertanyen a les comarques de Tarragona, tot i que al Camp de Tarragona hi hauran 2700escolarsmes. Gràcies Generalitat de Catalunya. Parodiant allò que diuen de que TV3 és la Nostra, jo diria que la Generalitat no és la Nostra.
Retallen a tort i a dret un servei bàsic i fonamental com és l'educació i formació dels nens i joves, els quals en definitiva són el futur de qualsevol poble, de qualsevol nació. No retallen les despeses derivades de tants estòmacs agraïts dels alts càrrecs, ni reduïnt els sous dels consellers, directors generals i demés olla barrejada ben asseguda al poder. Ells no noten la crisi. Diuen que ja se'ls han retallat..., tantes vegades com ho han fet amb els treballadors públics?.
I continua la marginació en altres camps com, per exemple, amb la paralització institucionalitzada de les obres de l'A-27 en els trams compresos entre El Morell-Valls i de Valls a Montblanc. Ja sabem que aquestes obres corresponen al Ministerio de Fomento de Madrid. Però quines pressions fa la Generalitat per a que es reemprenguin aquestes obres, tal i com ho fa insistentment amb altres obres pendents de l'àrea barcelonina o de les terres gironines?.
Pont llevadís del port de Tarragona
Ah!, i per cert, al conseller Lluís Recoder algú li deu haver dit, fa uns quantes dies, que a Tarragona també hi ha un important port de trànsit marítim. Ho dic perquè sempre ha parlat i s'ha interessat pel port de Barcelona, i recetment sembla que a la seva agenda, possiblement a les darreres pagines, també ha inclòs el port tarragoní.
Massa marginació i oblit per part d'una Generalitat que hauria d'estar molt més amatent a les necessitats globals del país que diuen que governen i administren, i no tant capficat amb el vergonyós centralisme barceloní.