Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

8/4/12

El Gimnàstic de Tarragona no es mereix els 500.000 euros que reb a l'any

És un vergonyós despropòsit que cada any el Club Gimnàstic de Tarragona rebi dels pressupostos municipals un total de 500.000 euros anuals. 
Vista la més que lamentable i trista trajectòria esportiva daquest club de fútbol tarragoní, l'Ajuntament s'hauria de plantejar molt seriosament, com a minim, de rebaixar el 50% d'aquesta important quantitat, i destinar-la a altres activitats, per exemple, culturals.
I dic culturals perquè mentre el Nàstic reb mig milió d'euros any rere any, els taragonins hem vist com s'ha retallat dràsticament l'aportació a la cultura. 
Per exemple s'ha renunciat al Concurs Internacional de Castells de focs, o s'ha anul.lat l'important premi, de 6.000 euros, del Concurs Internacional de Composició de Música Contemporània, i no parlem ja de les tissorades que han patit la majoria d'entitats culturals de la ciutat perquè fan esgarrifar. També s'han carregat olimpicament el consolidat festival Dixieland, etc. I és que la insensibilitat i el poc interès dels politics en general pel que fa a la cultura, els permet impunement començar sempre les retallades per aquest sector.
Que el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona fa figa per incapacitat de gestió, és prou conegut en els àmbits socials i culturals de la ciutat, i també dels politics que callen fent-se còmplices d'aquesta pèssima gestió cultural de la ciutat. Tot plegat és molt lamentable i també molt penós. Amb els politics hem topat un altre cop, perquè el desinterès dels politics per tot el que fa referència a la cultura és endèmic.
No es poden paga els 6.000 euros del premi que li correspondria al guanyador de Concurs de Castells de Foc, per exemple, però podem tirar per la borda cada any 500.000 euros per a subvencionar un club que per no tenir no té quasi bé socis ni sap mantenir-se a la categoria de Segona A. Si ens atenem a les xifres, fan riure. Tarragona té 140.000 habitants en números rodons, i els socis del Nàstic no arriben ni als dos mil, tot i comptar en que alguns dels socis no són ni de Tarragona.
Així doncs, el Gimnàstic de Tarragona es mereix realment aquests 500.000 euros anuals per a fer el paperot esportiu que fa temporada rere temporada?, jo estic convençut que no se'ls mereix, en absolut.