Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

27/5/12

Festival de Cinema Jueu del 5 al 10 de juny a Barcelona. 14 Edició

Sota el títol de Judaisme i Identitat, el proper dia 5 de juny a Barcelona arrencarà el Festival de Cinema Jueu en la seva 14 edició. Tant les projeccions com la resta d'activitats relacionades amb el Festival es faran a la seu de l'Institut Francès de Barcelona. Des d'aquest enllaç Festival de Cinema Jueu podreu accedir a la programació del dia a dia i a la informació complementària.
El dia 6, concretament, es projectarà l'interesant documental l'Estigma que fou dirigit per Martí Sans en el qual es reflecteixen els llargs segles d'oblit, marginació i menyspreu de Catalunya respecte al judaisme. El reportatge, el trailer del qual encapçala aquest apunt en format vídeo Youtube, recull les opinions diverses de ciutadans, algunes de les quals demostren la total ignorància pel que fa al judaisme i a la religió que li és pròpia, a més de les opinions d'historiadors, de Pilar Rahola o de Vicenç Villatoro entre d'altres.
Aquesta edició de cinema jueu, segons han expressat els organitzadors, no tractarà el judaisme des d'un sol punt de vista, tot intentant mostrar des de l'ortodòxia jueva fins al laïcisme i no es reduirà la cultura jueva al territori d'Israel.