Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

20/5/12

Jerusalem, 45 anys reunificada des de la Guerra del sis Dies

Vista parcial de l'esplanada del Temple d'Herodes
Israel commemora els 45 anys de la reunificació de la seva capital Jerusalem, ciutat que mai més s'ha de tornar a dividir pels drets històrics, humans, socials i religiosos que mai ha perdut el poble jueu malgrat la diàspora de l'any 70 de l'e.c.
Jerusalem fou reunificada durant la curta però dura guerra que Egipte, Jordània, Siria i l'Iraq van declarar unilateralment a Israel. Fou la famosa Guerra dels Sis Dies. Els exèrcits islàmics van ser destroçats.
Però què hauria passat amb els milions de jueus que vivien a Israrel si el resultat de la guerra hagués sigut favorable als països agressors?. No s'ha de fer córrer massa la imaginació per a arribar a la simple conclusió que a molts els haguessin passat per les armes i la resta expulsats i abocats a una nova i turmentosa diàspora.
Potser caldria fer un repàs de com va anar realment aquella guerra, i quines negociacions es van fer a correcuita per evitar mals majors. Aquest enllaç Safed-tzfat ens pot ajudar a clarificar força i en conjunt el conflicte armat del juny del 1967.
Desprès de 45 anys de la reunificació de Jeursalem resulta impensable, i fins i tot provocatiu, que alguns encara s'atreveixin a reivindicar el sectort est de la ciutat, el sector més històric, més jueu de tota la capital d'Israel.
Felicitats a tota la comunitat jueva internacional, i felicitats als ciutadans d'Israel pel 45è aniversari.