Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

13/6/12

Brusel.les demanarà tancar els bancs i financeres problemàtiques

La Unió Europea demanarà a l'estat que tanqui les entitats problemàtiques com a condició per rescatar els seus bancs amb una bossa de fins a 100.000 milions d'euros"No tenim per què salvar tots els bancs si no els estrictament necessaris", ha assegurat un alt funcionari europeu, que ha precisat que l'ajuda serà més intensa als casos en què la seva eventual fallida suposi una desestabilització de l'economia. "Hi ha casos en els quals caldrà liquidar entitats", ha afegit.
Segons aquestes manifestacions, cap banc amb problemes no rebrà ajuda fins que no presenti un pla de reestructuració que garanteixi la seva viabilitat futura sense subvencions i limiti les distorsions de la competència.
Rodrigo Rato ara té vergonya?
A més, les entitats que demanin fons públics hauran d'abonar un interès d'almenys el 8,5% (davant entre el 3% i el 4% que pagarà Espanya per l'ajuda europea). L'objectiu d'aquest tipus "gairebé prohibitiu" és empènyer els bancs a intentar al màxim aconseguir la recapitalització a través de mecanismes de mercat, amb la venda d'actius o fusions.
"Si alguna entitat pels mecanismes de mercat no arriba a cobrir aquestes necessitats i es considera que la seva liquidació podria tenir un impacte sistèmic a l'economia espanyola allà hi hauria intervenció pública, amb condicions molt estrictes", han explicat les fonts consultades.
La UE vol "evitar al màxim que s'utilitzin doblers públics", de manera que si algunes entitats han de fer fallida, la faran.
Brussel·les creu que hi va d'haver actors al mercat, tant nacionals com internacionals, interessats en adquirir actius al mercat bancari espanyol. Encara que en aquests moments cap operació no pot considerar-se lliure de risc, "hi ha inversions que poden ser prometedores" perquè la crisi acabarà i el sistema financer espanyol resulta "interessant" per la seva projecció a d'altres regions del món com Amèrica Llatina.
"Pot interessar els inversors que vulguin apostar a llarg termini", assenyalen les fonts.
El secretari d'Estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, ha rebutjat de ple aquest dimecres la possibilitat que el Govern tanqui alguns bancs en el marc de la reestructuració financera, ja que el que es farà després de rebre l'ajuda serà "una cosa molt semblant" al què s'ha fet fins ara des del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).
*Ja començava a ser hora que els politics es decideixin a plantar cara als especuladors sense escrúpols que ens han abocat a la ruïna.
Font: .dbalears.cat