Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

10/6/12

Plataforma per la Llengua i l'islam. Per dir bajanades que no quedi, oi?

M'atreveixo a afirmar que la ignorància és molt atrevida, i tot sovint fins i tot perversa i fastigosament manipuladora de la història. 
La Plataforma per la Llengua ara ens vol fer combregar amb la roda de molí tot afirmant que Catalunya i l'islam tenen un passat i un present comú. Vaja, es veu que els moros quan van arribar a la Peninsula Ibèrica visigoda van venir a confraternitzar i ser els nostres amics més fraternals, oi?. Doncs no.
Només cal conèixer una mica, només una miqueta la història per a desbaratar aquesta gratuïta i perversa afirmació dels de la Plataforma per la Llengua
Els moros van venir a ocupar i explotar les nostres terres ancestrals, a sotmetre'ns a les seves lleis islàmiques i a forçar-nos a convertir-nos a la seva estranya religió. Els que no ho feien passaven automàticament a ser considerats despectivament uns Dhimmis o ciutadans de segona i tercera classe que estaven obligats a pagar més impostos i els seus drets com a ciutadans severament restringits. I si aquesta gent avui o demà ens tornés a dominar i governar, sense cap mena de dubte que milions de catalans tornariem a ser qualificats de dhimmis i tractats com tals al nostre pròpi país, a casa nostra. De fora vindran que de casa ens treuran, oi?.
Pileta trilingüe (hebreu, llatí i grec) de Tarragona 
La veritat és que si Catalunya pot afirmar que en algun moment de la nostra història ha tingut un passat i un present comú amb algun poble, aquest és precisament amb el poble jueu.
Ja als anys 300, segle IV e.c., ja hi havia una important comunitat jueva a Tarragona, per exemple, ciutat que fins i tot fou qualificada com a Ciutat dels Jueus  paradoxalment pel geògraf musulmà Al-Idrissi (Abu-Abd-Al.lah-Muhammad-al-Idrissi). I no cal parlar de Girona, Besalú, Barcelona, les Ïlles Balears, etc. Es podria afirmar sense temor a errar que la presència i estada dels moros a Catalunya particularment va ser curta i que van deixar minses records de la seva presència a casa nostra, ben al contrari del ric i nombrós patrimoni històric, documental, monumental i cultural que ens van deixar els jueus catalans i que encara és ben viu i visible per arreu.
Només tenint en compte els llargs segles que els jueus van romandre a Catalunya, i els pocs que hi van estar els moros, ja està tot dit i arrodonit. I ni cal, ja, parlar dels nombrosos cognoms catalans d'origen o d'arrel jueva. De fet, els moros com a poble invasor i dominador que era fou expulsat com a tal com tenia de ser. No era la seva terra i no ho és tampoc avui.
Estudieu, senyors de la Plataforma per la Llengua, estudieu força la història de Catalunya perquè pel que es veu n'aneu molt peixos. Ja ens direu que té l'islam (llegiu el text de l'enllaç pèrquè val la pena) de comú amb nosaltres des del punt de vista moral, social, ètic, religiós i cultural..
Addenda- La pileta trilingüe del segle IV d.e.c., que es va trobar a Tarragona es conserva al Museu Sefardita de Toledo. Deixeu, doncs, de dir més bajanades fruit de la ignorància.