Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

20/7/12

Que algú salvi España perquè els mercats ens estan enfondrant a tots

L'Europa de l'€ fa aigües, però no perque estigui a punt de parir un nou sistema monetari ni per reconvertir amb urgència aquesta vella Europa en una nova Europa social i autènticament democràtica. Europa fa aigües per la duresa de la tecnòcrata Angela Merkel , que aplica un nou neonazisme financer, i dels seus aliats (llegeixi's el BCE) per exemple i entre daltres.
Avui la borsa espanyola pràcticament ha fet aigües i l'Ibex35 s'ha ensolsit com mai s'havia vist. I la pregunta obligada. un cop més, és qui carai són els mercats?. Tenen cara, nas, ulls, orelles, empremptes digitals..., o bé són uns fantasmes diabòlics i perversos àvids d'alimentar-se de la pobresa i de la misèria dels pobles?. 
Perquè no s'entén des dels nivells del carrer que malgrat `les durissimes mesures de retallades que ha aprovat tot sol el govern del Partido Popular, i de les ajudes multimilionàries que España, i de retruc potser també Catalunya, rebran de la UE, la borsa especuladora i miserable continui castigant -nos amb tanta severitat i despotisme.
Que no ens diguin, els politics de la Unió Europea ni el Rajoy, que ells des dels poders que ostenten no poden fotre mà contra aquests criminals i destructors del benestar social que tots plegats hem anat assolint. Ignacio Ramonet, fa dos anys ja va dir el següent en un article que va publicar a Le Monde Diplomatic: El desarmament del poder financer ha de convertir-se en un interès cívic de primera magnitud si es vol evitar que el món del proper segle es transformi en una jungla on els depredadors imposin la seva llei
Dic crminals i ho repeteixo, sí, perquè és de criminals assetjar tot un poble condemnant-lo a la misèria i a la fam i robar-li les esperances del mateix present i del futur especialment dels joves que ja han perdut l'esma de buscar algun horitzó per a les seves vides quan tot just comencen.
Aquests criminals es veu qe no en tenen prou amb les retallades de sous,  les retallades en sanitat i eduació, en brutals increments de l'IVA, en deixar a milers de persones dependents en mans de la disort i la soledat ni amb cinc milions d'aturats. 
Aqui, a España, tant de retallar a tort i a dret, que el Rajoy tanqui el Senat que no serveix ni per una merda. Només serveix per alimentar a mes de dos-cents politics més, com si no sobressin politics arreu d'Espanya i de Catalunya. Amb menys de la meitat de tots els politics que mamen de la mamella del diner públic, el país se'n sortiria i ben airós. Els cutadans no necessitem per a res tanta faramalla politica que ens envolta. Els ciutadans necessitem politics que no vagin a la cerca i captura del diner per enriquir-se , i cobar una pensó vitalicia per 8 miserables anys d'exercici de diputat.
L'escàndol social i politic és tant greu al nostre país, que per això he encaçalat el post en un reclam demanant que algú ens salvi de tanta mediocritat i perversiat politica, perquè l'euro a aquest pas té vida per a menys de sis mesos.
Desprès, campi qui pugui.
Addenda.- Segons Draghi, els espanyols ja han pagat prou. El Rajoy ho té present, ben present això?.